Férfi kézilabda NB I.

2 órája

A Pick Szeged kulcsjátékosokat nélkülözött, de ígyis nyert

Több kulcsjátékosát pihentetve is magabiztos sikert arattak. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 21–17–es első félidő után 37–27-re győzött Budakalászon az NB I.-es 4. fordulóban.

Becsei Dávid

Hat találattal Borut Mackovsek volt a Pick Szeged legeredményesebb játékosa.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Mikler Roland, Bánhidi Bence és Sebastian Frimmel kapott pihenőt Michael Apelgrentől a Nantes elleni siker után. Nagy Martin, valamint két akadémista, Balogh Dániel és Szepesi Zsombor viszont bekerült a keretbe. A három hiányzó ellenére sem gondolhatta azt senki, hogy a Pick Szeged megszenvedhet Budakalászon. Tobias Thulin jól kezdett a vendégek kapujában (hat lövésből hármat védett), a 9. percben viszont kényszerű cserére szorult. 3–6 állt az eredményjelzőn, amikor Josip Juric-Grgic talált fejbe ziccerben, amiért kétperces kiállítást kapott. Nagy Martin érkezett a svéd kapus helyére.

Pick Szeged, Budakalász, kézilabda
Imanol Garciandía öt góllal járult hozzá a Pick Szeged budakalászi sikeréhez.
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Borut Mackovsek volt leginkább elemében a szegedi játékosok közül, alig több, mint negyedóra alatt hibátlan lőlapot produkálva már öt találatnál járt a szlovén válogatott balátlövő. A félidő derekán állandósult a négy-ötgólos szegedi előny, miközben Jelinic és Szilágyi is hagyott ki ziccereket szélről, utóbbi hétméterest is hibázott. Akadt olykor gondjaik a visszarendeződéssel Totóéknak, így a Budakalász a 29. minutumba lépve kétgólosra dolgozta le a hátrányát. 17–19 után viszont az akadémista Szepesi Zsombor, valamint Lazar Kukics találatával négyre növelte előnyét az OTP Bank-Pick Szeged a szünetre.

Gyorsan nőtt a különbség

Villámléptekkel távolodott a vendégcsapat a hazaitól, miután Thulin visszatért. Kilenc percen át bevehetetlen volt a kapuja, miközben ötször eredményes támadást zártak Kalarasék. Egyre inkább kijött a különbség a két csapat között, Garciandía és Sostaric szállította a gólokat. A 46. percben 32–19-es- szegedi előnynél kért időt Csoknyai István.

A meccs utolsó periódusára a különbség maradt egyetlen megválaszolandó kérdésnek. A vége tízgólos szegedi siker, jövő szerdán Bajnokok Ligája-mérkőzésen Zágrábban folytatja a Pick Szeged.

CYEB Budakalász-OTP Bank-Pick Szeged  27–37 (17–21)

Férfi kézilabda NB I., 4. forduló, Budakalász, 400 néző. Vezette: Sándor, Szabó.
Budakalász:  Váczi 1 – Varjú 4/2, Papp B. 2, Juhász Á. 2, Mikhalin 3, Juric-Grgic 2/2, Kovács D. Csere: Tóth M. 1 (kapus), Dávid M., Varga M. 3/1, POLCAR 4, Tájok, TYISKOV 5, Szakács, Kőrösi. Vezetőedző: Csoknyai István.
OTP Bank-Pick Szeged: THULIN – Szilágyi 4/1, GARCIANDÍA 5, Kalaras 2, MACKOVSEK 6, Smárason 1, Jelinic 1. Csere: Nagy M. (kapus), Toto 3, Bogojevic 3, Röd 1, KUKICS 4, Bodó 1, Szepesi 2, Sostaric 3/1, Balogh 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.
Hétméteres: 7/5, ill. 3/2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában