Férfi kézilabda NB I.

2024.09.04. 20:34

Pick Szeged: a védekezésre nem lehetett panasz a Gyöngyös ellen az első félidőben

Ezúttal nem a gyors támadásokra helyezték a hangsúlyt, de így is magabiztos sikert arattak. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 18–8-as első félidő után 35–27-re győzte le a HE-DO B. Braun Gyöngyöst. Folytatás szombaton 18.15-től a Tatabánya ellen a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Borut Mackovsek gól nélkül maradt a Gyöngyös ellen, inkább a védekezésben vállalt több szerepet.

Fotó: Karnok Csaba

Sebastian Frimmel ismét kimaradt sérülés miatt a Pick Szeged meccskeretéből, amelyben ezúttal Nagy Martin és Mikler Roland cserélt helyet, utóbbi ki-, előbbi bekerült. A “fiatal szabálynak” eleget téve pedig ezúttal a balszélső Szepesi Zsombor volt ott a tizenhatos listán.A mérkőzés kezdődobását a szegedi klub alapítója, a 94 éves Bérczy Mihály végezte el.

A mérkőzés legszebb gólját Jérémy Toto szerezte a levegőben úszva.
A mérkőzés legszebb gólját Jérémy Toto szerezte a levegőben úszva.
Fotó: Karnok Csaba

Nem rohantak sokat

Harminc perc játék után ugyanúgy 18–8-ra vezetett a Szeged a Gyöngyös ellen, mint szombaton az Eger ellen. A játékképe viszont teljesen más volt hazai részről. Ezúttal nem igyekeztek gyorsítani a játékot, sokkal inkább a felállt fal elleni gyakorlásra helyezték a hangsúlyt. Az viszont már az első percekben is érződött, hogy a két Heves vármegyei együttes között nagyobb különbség lesz a bajnokság során.

Sostaric bekezdett

Költői túlzással élve az első nyolc perc a hazaiak horvát válogatott jobbszélsőjéről, Mario Sostaricról szólt. Gólokkal, jó védekezéssel, majd egy sárga lapot érő taktikai szabálytalansággal irányította magára a Pick Arénába kilátogató 1648 szurkoló figyelmét. Sostaric sorozatban szerzett négy találatát követően Bodó sikeres pattintott lövése után mutatott először kétgólos különbséget az eredményjelző, 5–3.

Thulin ismét remekelt

Ha már az egriek elleni hasonlatok, Tobias Thulin ott folytatta, ahol ellenük az első játékrészben abbahagyta. Akkor kilenc, most nyolc védést mutatott be, ismét hárított hétméterest és ziccert egyaránt.

Piros lap rögtön

Nem volt hosszú mérkőzése Gleb Kalarasnak, aki a falba befutó Ubornyák Dávid felé olyan szerencsétlenül nyúlt, hogy az irányító arcát találta el. A játékvezetők ezt azonnal piros lapot érő megmozdulásnak ítélték meg. Ezt viszont tartósan nem sikerült kihasználni a vendégeknek, a szünetre alakult ki az addigi legnagyobb különbség, 18–8.

Irányítók főszerepben

A második félidő során Gráf jó irányítójátékának köszönhetően egyszámjegyűre apadt a különbség néhány pillanatra. Szegedi oldalon Smárason is jól szervezett, de védekezés során labdaszerzései is akadtak. Az 51. perc és 30–19 után nyolcgólosra csökkentette a két csapat közti különbséget a Gyöngyös.

OTP Bank-Pick Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 35–27 (18–8)
Férfi kézilabda NB I., 10. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1648 néző. Vezette: Bóna, Földesi.
OTP Bank-Pick Szeged: THULIN – SOSTARIC 7/2, Garciandía 1, SMÁRASON 3, BÁNHIDI 4, Bodó 3, Jelinic 3. Csere: Nagy M. (kapus), Toto 2, Kalaras, Mackovsek, Röd 2, Kukics 3, Szilágyi 4/2, BOGOJEVIC 3, Szepesi. Vezetőedző: Michael Apelgren.
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Uszik – Lakosy 1, JAROS 3, HEGEDÜS M. 4, Bodor 1, Ubornyák 3, Edwards O. 2. Csere: Tomic, Gyánti (kapusok), Potisk 2, Gáspár Zs. 1/1, Markez 1, GRÁF 7/1, Nagy Á. 1, Gyallai 1. Vezetőedző: Bíró Balázs.
Hétméteres: 7/4, ill. 4/2.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

Nyilatkozatok:

Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Az első félidővel elégedett vagyok, nagyon koncentráltan kézilabdáztunk ekkor. A második félidőre vesztettünk a koncentrációnkból, de a Gyöngyös is jobban játszott ebben a periódusban, szóval ehhez mindenképpen gratulálok. Ugyanakkor elégedett vagyok a mérkőzéssel, remélem hasonlóan alakul majd a jövőnk is.

Bíró Balázs, a HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetőedzője: – Gratulálok a hazai csapat megérdemelt sikeréhez. A különbség ránk nézve hízelgő, ami a második félidőben nyújtott teljesítményünknek köszönhető. Érvényesítette a fölényét a Szeged, mi pedig nem akartunk nagy különbségű vereséget szenvedni tartalékosan, ezért lassítottuk a játékot. A második félidőben több felállást is kipróbáltunk, több szép megmozdulásunk is akadt, de számunkra a bajnokság a Csurgó ellen indul majd.

Hegedüs Márk, a HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosa: – Mindig nagyon jó érzés Szegedre visszatérni. Az első félidő során megbüntetették a hazaiak a technikai hibáinkat, de a második félidőben bemutatott játékunkra építhetünk.

Nagy Martin, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Jól éreztem magam a pályán, a védelmünk az első félidőben tökéletes volt, a második játékrészre viszont picit fellazult. Három hónap után nagyon jó volt hallani, ahogy a B-közép skandálta a nevemet, ezt mindig magammal viszem a mérkőzésekről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában