Major Endre két roppant izgalmas meccset játszhatott a paralimpián, bronzérmet szerzett

2024.09.11. 07:00

Major Endre tudatos taktikával versenyzett Párizsban

Az ellenfelek igyekeztek új dolgokat előhozni, de erre mindkét alkalommal sikerült jól reagálnia. Major Endre bronzérmet nyert a párizsi paralimpián.

Vajgely Pál

A harmadik paralimpiáján bronzérmet szerzett Major Endre.

Fotó: Szabó Miklós

Koncentrálni kellett, tudatos lépés volt a részemről – kezdte lapunknak Major Endre, az ATSK Szeged para-asztaliteniszezője, akinek arcáról szinte semmit nem lehetett leolvasni a paralimpián sem a negyeddöntőben, sem az elődöntőben. Pedig mindkét meccs roppant izgalmasan alakult, és míg az olasz Andrea Borgato ellen sikerült fordítani, addig a brit Robert Daviesszel szemben a fináléba jutásért vívott meccsen már nem.

Major Endre Párizs
Major Endre ritkán mutatta mosolygós arcát a meccsek közben.
Fotó: SZABÓ MIKLÓS

– Elemeztük az olasz játékos meccseit, néztünk videókat róla, ám ehhez képest új dolgokat vett elő, ezzel pedig meglepett engem. Szerencsére erre sikerült reagálnom később, de ugyanez volt a Davies elleni meccsen, ő is alkalmazott újdonságokat. Ott is tudtam reagálni erre, de már későn – nyilatkozta Major Endre

Major Endre: ilyenkor nagyobb a motiváció

A brit ellenféllel szemben az utóbbi időben több nagy csatát vívott az ATSK Szeged játékosa, a riói paralimpián aranyérmes versenyzővel szemben a tavalyi Eb-döntőben, valamint májusban is nyerni tudott Major Endre, ezúttal azonban Davies 3:1-re nyert, és ő jutott be a döntőbe, Major Endre pedig a riói negyedik, majd a tokiói ötödik helyezést követően ezzel az eredménnyel bronzérmet nyert a párizsi játékokon. 

Ilyenkor nehéz valakire készülni, amikor kétszer egymás után tudsz nyerni ellene. Több a motiváció ebben az esetben, ezt éreztem Daviesen is, és az újításait nagyon jól sikerült alkalmaznia – mondta elődöntős ellenfeléről. 

A szegedi játékos korábban a koreai ellenfeleket említette, mint legnagyobb esélyeseket, ám a két koreai játékos egyaránt a negyeddöntőkben búcsúzott. Az MS1-es kategóriában végül a kubai Yunier Fernandez lett a paralimpiai bajnok, miután a fináléban Daviest 3:0-ra győzte le, míg Major Endre mellett egy másik olasz, Federico Falco lett még bronzérmes, hiszen ő veszítette el a másik elődöntőt a kubaival szemben. 

Most úgy tűnik, megtört a koreai hegemónia, persze nem tudjuk, mennyi időre. Ezt jónak tartom, mert azt jelenti, az európai játékosok is fejlődtek. A kubairól tudtuk, hogy nagyon nagy játékos, de kevés versenyen vesz részt, alig van róla videó, ezt pedig most kamatoztatni is tudta – tette hozzá Major Endre. 

A friss paralimpiai bronz­érmes asztaliteniszező és a magyar paralimpiai csapat hétfőn érkezett haza a francia fővárosból, Major Endrére most nagyjából egy hónap pihenő vár, majd folytatódnak az edzések. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában