Labdarúgás, NB III.

2 órája

Fortuna elengedte a HFC kezét a hosszabbításban

Elvesztettek a hosszabbításban két értékes pontot. A HFC továbbra is győzelem nélkül áll az NB III. Dél-keleti csoportjában. A 9. fordulóban a Hódmezővásárhelyi FC egy 91. percben kapott góllal 1–1-es döntetlent játszott a Kecskeméti TE II. ellen.

Becsei Dávid

A sárga-kék mezes HFC az NB III.-as Dél-keleti csoport egyetlen olyan csapata, amely kilenc forduló után még nyeretlen.

Fotó: Gémes Sándor

Mindkét csapat játékára rányomta a bélyegét a viharos szél. A HFC és a kecskemétiek is igyekeztek földön tartani a labdát, a viszontagságos időjárásban leginkább mezőnyben folyt a játék. Az egész mérkőzés során mindössze egyszer akadt dolga a hazaiak kapusának, akkor Vaits Marcell egy tizenhatoson kívülről eleresztett lövést védett.

HFC, Kecskeméti TE, NB III.
Szűcs Róbert úgy fogalmazott, Fortuna a hosszabbításban elengedte a HFC kezét.
Fotó: Gémes Sándor

A gól nélküli első játékrészt követően az 50. percben egy kényszerítőt követően szerezte meg a vezetést a Hódmezővásárhelyi FC. A tizenhatos vonalánál Povázsai emelte oda a labdát Simon Dominiknak, aki a kapuba bombázta azt tizenötről, 1–0.

A HFC irányított

A vezetés megszerzése után is a hazaiak akarata érvényesült a pályán, irányították a játékot. A KTE II. magas embereit feltolva próbált veszélyeztetni, de ezt rendre hatástalanították Dóra Donáték. Gréczinek volt egy gyönyörű lövése, ami a kapufán csattant, de akadtak ígéretesnek tűnő vásárhelyi kontrák is.

A hosszabbítás első percében egy felívelt labdára ugrott Zana és Szabó, utóbbi megcsúsztatta azt, majd Zana fejét is érintve a hálóban kötött ki a labda, 1–1.

A 10.fordulóban vasárnap 16 órától az ötpontosok rangadójára Tiszaföldvárra utazik a HFC.

Szűcs Róbert: – Viharos szélben a mély talajú pályán bíztam benne, hogy egy góllal mérkőzést tudunk nyerni, de sajnos a 91. percben Fortuna elengedte a kezünket.

Hódmezővásárhelyi FC–Kecskeméti TE II. 1–1 (0–0)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 9. forduló. Hódmezővásárhely. Vezette: Hajdú Dávid (Kulcsár, Végh).
HFC: Vaits – Gréczi, Herczeg, Török, Simon D. (Rabecz V., 87.), Sipos G., Pleszkán (Tóth P., a szünetben), Dóra D., Zana, Zámbori D., Hegedűs M. (Povázsai, 24.). Megbízott edző: Szűcs Róbert.
KTE II.: Győri – Czenky (Horváth A., 71.), Kovács P. (Goretich, 67.), Murár (Szabó Cs., 67.), Polyák, Meskhi, Papp M., Molnár M., Kovács K., Kotula. Edző: Virágh Ferenc.
Gólszerzők: Simon D. (50.), ill. Szabó Cs. (91.).

Csongrád-Csanád vármegye másik NB III.-as labdarúgócsapata, az SZVSE 4–0-s vereséget szenvedett a Honvéd II. vendégeként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában