Labdarúgás

2024.09.08. 19:10

Három gólt lőtt a HFC, mégsem nyert az NB III.-ban

Edzőváltást követően sem jött össze az első győzelem a szezonban. Szűcs Róbert sportigazgató irányításával 5–3-as vereséget szenvedett a Hódmezővásárhelyi FC a Csepel vendégeként a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 7. fordulójában.

Becsei Dávid

Illusztráció: Karnok Csaba

Már a 2. percben hatalmasat kellett védenie Vaits Marcellnak, így nem került hátrányba korán a HFC. A 12. minutumban Tóth Pétert buktatta a tizenhatoson belül egy hazai védő. A megítélt büntetőt Gréczi rúgta, a hazai kapus védte, a kipattanót viszont az ítéletvégrehajtó belőtte, 0–1. Ezt követően mindkét kapu előtt alakult ki gólhelyzet, a 29. percben viszont ez a Csepelnek sikerült betalálni Pintér 25 méterről eleresztett, megpattanó lövéséből, 1–1.

A 39. percben a határozatlan vásárhelyi védők között Dunai csapott le és pofozta be a labdát a kapuba, majd a hosszabbításban még Pintér lőtt ballal a bal felső sarokba egy bombagólt, 3–1.

Letámadott a szünet után a HFC, érett is az egyenlítése, de egy kontrából a csepeliek zúgó kapufát lőttek. A kipattanó elől Németh el sem tudott ugrani, bepattant róla, 4–3.

Jól ment a játék Gréczinek, Zana 40 méteres passzát vette le a kapus mellett, majd lőtt az üres kapuba a 80. percben, 4–3. Teljesen kitámadtak a vásárhelyiek az egyenlítés reményében, de egy újabb kontrából bebiztosította győzelmét a Csepel, 5–3. Ezután már csak egy Tóth Péter-kapufát jegyezhettünk fel.

Szűcs Róbert: – Amit egy-két nap alatt meg lehetett tenni, azt megtettük, de itt mélyebben gyökerező problémák vannak. Az ellenfél kórházban lévő vezetőedzőjének, Zsivóczky-Pandel Gyulának jobbulást kívánunk!

Csepel–Hódmezővásárhelyi FC 5–3 (3–1)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 7. forduló. Budapest, Csepel Stadion. Vezette: Görög Márió (Holpár, Molnár I.).
Csepel: Szűcs K. – Csernák, Németh Z. (Kruppai, 89.), Dunai (Fodor, 89.), Szűcs L., Pesuth (Urbin, 89.), Csákány, Sükösd, Kovács D. (Torda, 60.), Pintér, Kern (Lehel R., 72.). Megbízott edző: Rácz Botond.
HFC: Vaits – Gréczi, Török (Mahler, 72.), Sipos G., Pleszkán, Dóra D., Tóth P., Zana, Rabecz B., Zámbori D., Povázsai (Guth, a szünetben). Megbízott edző: Szűcs Róbert.
Gólszerzők: Pintér (29., 45+2.), Dunai (39.), Németh Z. (66.), Torda (85.), ill. Gréczi (13., 59., 80.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában