Helyi sport

2024.09.06. 12:11

Asztalitenisz: Nehéz helyzetben kezdi meg huszadik szezonját az Extraligában a Szegedi AC

Több mint húsz év után elveszítette névadó szponzorát a Szegedi Asztalitenisz Club, amely szombaton a tavalyi ezüstérmes vendégeként kezdi meg az évet. A hölgyeknél debütál az ATSK Szeged csapata az asztalitenisz Extraligában.

Szombaton rajtol az Extraliga új idénye.

Fotó: Török János

Nem alakult jól a nyáron a Szegedi Asztalitenisz Club számára: mint az a csapatnévből is kitűnik, immáron nincs névadó szponzora a csapatnak, több mint húsz év után ugyanis a Floratom és a klub közös története véget ért. Mindez természetesen nagyban befolyásolja a Szegedi AC idei szezonját, amely már a huszadik lesz az Extraligában: a Tisza-partiaknál hosszabb ideje egyhuzamban csak a többszörös bajnok Celldömölk szerepelt a legjobbak között.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a szövetség szabályozása szerint csak olyan játékosok szerepelhetnek az Extraligában, akik játszottak az országos bajnokságon. A csapat húzóembere, Vitsek Iván pedig Szvitacs Alexa edzőjeként a párizsi paralimpián vesz részt – ilyen előjelekkel várja a csapat a szombati rajtot, amikor is a tavalyi ezüstérmes Pécs vendége lesz a Szegedi AC. A férfiak Extraligás mezőnyében 11 csapat vesz részt idén, minden fordulóban egy szabadnapossal, a szezon végén pedig három csapat búcsúzik az osztálytól.

Elsősorban a tisztes helytállás a célunk, a nagyon erős Péccsel kezdünk idegenben. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de tisztességgel szeretnénk lejátszani ezt az idényt – mondta Lukács Levente, a Szegedi AC csapatvezetője. A Tisza-partiak szeptember 21-én, az újonc Szombathely ellen debütálnak majd hazai környezetben.

A 2024-25-ös idényben a hölgyek Extraligás mezőnyében szerepel az ATSK Szeged csapata. A lányok a nyitófordulóban visszatérnek Nagykanizsára, abba a városba, ahol tavasszal sikerült kiharcolniuk a feljutást. A lányok első hazai meccsüket szeptember 22-én, 15.00-tól, a tavalyi ezüstérmes Erdért SE ellen vívják majd az ATSK teremben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában