Férfi kézilabda

2024.09.04. 09:36

A Pick Szeged ismét itthon játszik bajnokit

Jön az idény második bajnokija. A 10. fordulóból előrehozott meccsen a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ma 18 órától a HE-DO B. Braun Gyöngyöst fogadja a Pick Arénában.

Becsei Dávid

William Bogojevic három bajnoki góllal mutatkozott be az OTP Bank-Pick Szeged mezében az Eger ellen.

Fotó: Török János

Ma este második bajnoki mérkőzését játssza a Pick Szeged a 2024–2025-ös idényben. Az ellenfél az a Gyöngyös lesz, amely februárban 35–33-ra legyőzte hazai pályán a Tisza-parti együttest. Immár Michael Apelgren és Jonas Källman útmutatása alapján készül a Heves vármegyei együttes ellen az ötszörös magyar bajnok.

Michael Apelgren második magyar bajnoki mérkőzésén irányítja ma este a Pick Szeged csapatát.
Michael Apelgren második magyar bajnoki mérkőzésén irányítja ma este a Pick Szeged csapatát.
Fotó: Török János

A Magdeburg elleni BL-nyitányra készül a Pick Szeged

– Szuper érzés volt ismét a Pick Arénában pályára még nekünk régi játékosoknak is, nemhogy azoknak, akik először tették ezt meg kék mezben. Az első tétmeccs miatt mindenki izgatottabb volt, de jól működött a csapat – emlékezett vissza az egriek elleni nyitány hangulatára Mikler Roland, a szegediek kapusa. – Abban a szakaszban vagyunk, amelyben a Gyöngyös elleni mérkőzés a felkészülés része. A nagyobb megmérettetés a Magdeburg elleni Bajnokok Ligája-kezdet lesz, de ez nem jelenti azt, hogy bármelyik magyar ellenfelünket lebecsülnénk. Készülünk a Gyöngyösre is maximális hozzáállással, komolyan koncentrálva – hangsúlyozta a kétszeres olimpikon kézilabdázó.

Veretlen felkészülést produkált a Gyöngyös

A Gyöngyös legutóbbi hatodik helyen végzett a tabellán. A felkészülés során hét edzőmeccset játszottak. Veretlenek maradtak, miután legyőzték a PLER-t, a Dabast és az Egert, illetve egy csehországi négycsapatos tornát megnyertek, míg a főpróbán Dabason 29–29-et játszottak. A beálló Dobi Sándort Mezőkövesdről, a kapus Ilija Uszikot a Meskov Breszttől, Mitar Markezt a PLER-től igazolták le, míg Varsandán Milán visszavonult, de nem erősíti már a gyöngyösieket Lucian Bura, Nkousa Dávid, Podoba János Schmid Péter és Tomasz Pietruszko sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában