Helyi sport

2024.08.31. 21:19

Vármegyei I. osztály: emberhátrányban fordított a Makó, először nyert a Dorozsma - FOTÓK

Egy csapat maradt hibátlan három fordulót követően. A labdarúgó vármegyei I. osztály harmadik fordulójában Deszken nyert a Szeged-Csanád GA II., de négy gólt hozott két találkozó is.

A Kiskundorozsma a Balástya ellen szerezte meg idei első győzelmét.

Fotó: Török János

A pénteki két mérkőzést követően szombaton négy találkozóval folytatódott a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály. Az első két forduló után hibátlan Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. az újonc Deszk otthonában folytatta sorozatát, és aratott magabiztos győzelmet. A deszkiektől többen is hiányoztak, ám a sportszerű, magas iramú meccsen nem született meglepetés, a vendégek a harmadik meccsüket is megnyerték.

vármegyei I. osztály Kiskundorozsma–Balástya
Megszerezte első győzelmét az idei vármegyei I. osztály során a Kiskundorozsma.
Fotó: Török János

A második félidő elején megfogyatkozott a Makó a Szentesi Kinizsi ellen, és nem sokkal később még nagyobb bajba kerültek, mert a Szentes megszerezte a vezetést. Csakhogy a tíz emberrel küzdő Maros-partiak egy kontra után egyenlítettek, majd egy pontrúgás utáni lecsorgót követően meg is szerezték a vezetést, és végül emberhátrányban is győzelmet arattak. A Kiskundorozsma az ötödik percben Ottlik Márk remek lövésével szerzett vezetést, aki egy bal oldali beadást követően lőtt a léc alá. Lélektanilag fontos pillanatban, még a félidő előtt duplázta meg az előnyét a hazai csapat egy szöglet után végigvitt kontrát követően, a Balástyában pedig nem volt annyi, hogy kétgólos hátrányból pontot mentsen.

Megcsinálta ezt viszont a Tiszasziget, amely egy tompább első félidőt követően a szünet után már többet veszélyeztetett, és erőfeszítéseinek egyenlítés lett az eredménye. A 89. percben egy beadásnál előzte meg emberét Szilágyi, és pörgetett a kapuba, ezzel a szigetiek és a mórahalmiak is 4-4 ponttal állnak a bajnokságban.

 

Vármegyei I. osztály, 3. forduló

Makó–Szentesi Kinizsi 2–1 (0-0)
Gólszerzők: Vas (68.), Bohák D. (74.), ill. Horváth K. (61.).
Kiállítva: László (51., Makó).

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Tiszasziget 2–2 (1-0)
Gólszerzők: Bokányi (17.), Rádóczi (68.), ill. Dancsok (76.), Szilágyi (89.).
Kiállítva: Skribek B. (92., Tiszasziget).

Kiskundorozsma–Balástya 4–0 (2-0)
Gólszerzők: Ottlik Márk (5.), Kis B. (46., 60.), Molnár Á. (76.).

Deszk–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 0–6 (0-2)
Gólszerzők: Botic (13.), Dudás (21.), Nógrádi (50.), Budai (64., 92.), Kapic (84., 11-esből).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában