Helyi sport

2024.08.25. 13:18

Vármegyei I. osztály: szoros meccsek a 2. fordulóban - FOTÓK

A második forduló már jóval kevesebb gólt hozott, mint az előző kör. A vármegyei I. osztály öt lejátszott mérkőzése közül csak egy találkozón alakult ki egygólosnál nagyobb különbség, és megvan az első döntetlen is a szezonban.

Vajgely Pál

A két győzelemmel rajtoló csapat közül a Szeged-Csanád GA II. szerezte meg az újabb három pontot.

Fotó: Gémes Sándor

A Tiszasziget kupamérkőzése miatt öt mérkőzést rendeztek a vármegyei I. osztály második fordulójában. Két kör után csak két csapat áll hat ponttal, igaz, erre majd még a szigetieknek is meglesz a lehetőségük.A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. az első fordulóban aratott fölényes győzelmét követően ezúttal szoros mérkőzésen szerzett három pontot. Bár fölényben kezdtek a szegediek a Makó ellen, a vezetésüket követően a Maros-partiak egy szép kontrát vittek végig, amit Frank Boldizsár fejezett be. Sőt, a szünet után megvolt a lehetősége az újabb gólra a Makónak, ám a kimaradt helyzetet követően szinte rögtön büntetett a Szeged-Csanád GA II., amelyben egy védelem mögé belőtt labdát követően Nagy Dániel volt másodjára is eredményes, a Makó így először kapott ki idén.

Vármegyei I. osztály, Szeged II.–Makó
Vármegyei I. osztály: már nem veretlen a Makó, hibátlan a Szeged-Csanád GA II.
Fotó: Gémes Sándor

Második hazai mérkőzését is megnyerte a Sándorfalva. Nulla-nullás állásnál ugyan egy büntetőt még elrontottak a hazaiak, ám ez sem fogta meg a Sándorfalvát, és a folytatásban is magabiztos játékot mutatva szereztek három pontot a Bordány ellen. A bordányiak ugyan a meccs egyes szakaszában jól játszottak, de a pontszerzéshez ez nem volt elegendő.

Az Algyő viszont először veszített pontot az idényben, miután nem tudott nyerni Deszken. Az újonc otthonában ugyan az első huszonöt perc során több nagy lehetőség is adódott az algyőiek előtt, de ezek rendre kimaradtak. A folytatásban a szervezetten játszó Deszk megőrizte a kapuját, így megszerezte szezonbeli első pontját – mindezzel együtt megszületett a szezon első döntetlenje is a bajnokságban.

 

Hiába a sok helyzet, második bajnokiján is pont nélkül maradt a Balástya. A Hódmezővásárhelyi FC II. egy szöglet utáni lecsorgót követően került előnybe, amikor Herczeg Levente eszmélt leghamarabb, és lövése a kapufa tövéről végül a gólvonal mögé vágódott. A hazai kapufa nem volt a Balástyával, mert a lécet eltalálta Koncz Róbert együttese is, de onnan a labda nem befele, hanem kifele pattant. A szünet után hiába alakított ki több nagy helyzetet is a Balástya, a vásárhelyiek félidőben beállt kapusa, Jandó Robin egymás után mutatta be a bravúrokat, így az egy gól három pontot eredményezett a HFC II.-nek.

Nem veretlen már a Szentes, és nem nyeretlen már a Mórahalom. A két gárda szentesi mérkőzése küzdelmes találkozót hozott, ahol kevés igazi helyzet alakult ki. A döntő momentumra egészen az utolsó tíz percig kellett várni, ekkor egy rossz ütemű becsúszást követően jogos büntetőt kapott a Mórahalom. A labda mögé Szalma állt, aki értékesítette a tizenegyest, ezzel pedig meg is nyerte a mérkőzést csapatának. 

Ezúttal az öt mérkőzés nyolc gólt hozott, és csak egy találkozón, a Sándorfalva–Balástya meccsen alakult ki egygólosnál nagyobb különbség. Két forduló után tehát csak három hibátlan csapat van. 

Vármegyei I. osztály, 2. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Makó 2–1 (1-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, gyakorlópálya, 100 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Barta, Kiss D.).
Szeged-Csanád GA II.: Szalontai – Burai, Gera, Sándor, Vladul (Ördög, 71.), Magyar (Kapic, 89.), Botic, Pruska (Budai, 71.), Simon, Dudás (Nógrádi, a szünetben), Nagy D. (Bakó, 89.). Edző: Bilics Igor.
Makó: Szalkai – Fancsali, Molnár D., Beregszászi, Vas, Kardos, Frank (Czebe, 73.), Beke (Olasz, 53.), Pepó (Borbély B., a szünetben), László, Dancsó (Borbély Sz., 81.). Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Nagy D. (7., 77.), ill. Frank (15.).
Jók: mindenki, ill. Beregszászi, Kardos, László.
Bilics Igor:Nehéz meccsen vagyunk túl. Nem igazán találtuk a ritmusunkat, de a végén mégis sikerült begyűjtenünk a három pontot.
Botlik Róbert: Egy bajnokesélyes csapat ellen megpróbáltunk helytállni, ez pedig majdnem pontszerzésben is megmutatkozott. Dolgozunk tovább, gratulálunk az ellenfelünknek!

Sándorfalva–DB Futball Bordány 3–0 (2-0)
Sándorfalva, 200 néző. Vezette: Maurer János – kiválóan (Kiss R., Gargya).
Sándorfalva: Sági – Buzai, Bácsi (Gulyás, 62.), Oláh (Varga R., 62.), Juhász, Vajna (Miletic, 55.), Bitó (Kis O., 83.), Budai, Széll (Pécsi, 75.), Bánóczki, Gyuga. Edző: Kurucsai András.
Bordány: Rabi – Márki, Visnyei (Krizs, 79.), Kovács D. (Forgó, a szünetben), Kovács K., Rácz M. (Kovács P., 72.), Sahin-Tóth (Lippai, 62.), Kis L., Jójárt, Sárkány (Karácsonyi, a szünetben), Kiss T. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Széll (20.), Vajna (41.), Bitó (61.).
Jók: Budai, Buzai, Bánóczki, Oláh, Bitó, Juhász, ill. senki.
Kurucsai András: A mai mérkőzésen is domináltunk, nem forgott veszélyben a három pont sorsa, de egy kiválóan összerakott ellenféllel szemben nyertük meg a mai meccset.
Nagy Torma Ricsárd:Az eredménytől függetlenül csak dicsérni tudom a csapatom. Voltak nagyon jó periódusaink, amikor az ellenfél nem tudott mit kezdeni velünk. Fiatalok vagyunk, dolgozunk tovább és nagyon gyorsan itt lesz az első győzelmünk.

Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II. 0–1 (0-1)
Balástya, 100 néző. Vezette: Kis Máté – jól (Dobó, Burzon).
Balástya: Nagy B. – Sári, Kószó, Faragó, Bárkányi, Bagi, Nagymihály (Muró, 72.), Bitó (Koncz, 59.), Malatinszki D., Malatinszki Á., Tóth G. Játékos-edző: Koncz Róbert.
HFC II.: Tóth M. (Jandó, a szünetben) – Pacskó, Herczeg, Barna, Kis D., Buzás, Marton (Knapecz G., 75.), Hajduk, Török (Tatár, a szünetben), Kónya, Tóth M. (Sallai, 91.). Edző: Borbás Zsolt.
Gólszerző: Herczeg (34.).
Jók: mindenki, ill. Buzás, Herczeg, Barna, Jandó.
Koncz Róbert: A játék képe és a helyzetek alapján vereséget abszolút nem érdemeltünk, de ilyen a foci, néha igazságtalan.
Borbás Zsolt:Ott folytattuk, ahol a múlt héten abbahagytuk. A helyzetek kihasználása hagy némi kívánni valót maga után, de dolgozunk a hatékonyságunkon.

Szentesi Kinizsi–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 0–1 (0-0)
Szentes, 100 néző. Vezette: Rabi József Zsolt – jól (Marton).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Döme, Dovics (Bartucz B., 74.), Rostás, Vincze, Horváth K., Mihály, Papp M. (Illés, 58.), Locskai (Tóth Á., 58.), Lőrincz, Becsek (Bertók, 80.). Edző: Szöllősi Ferenc.
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Mészáros, Heidrich, Rádóczi (Hovanyecz, 68.), Ábrahám, Fehér (Szekeres, 74.), Pióker Ta. (Holcsik, 58.), Pióker Ti. (Szalma, 63.), Csizmadia (Kelemen, 74.), Bokányi. Edző: Papp Endre.
Gólszerző: Szalma (84., 11-esből).
Jók: Kotvics-Varga, Lőrincz, Vincze, Dovics, ill. Ábrahám, Vajda, Heidrich, Mészáros, Bokányi, Szalma.
Szöllősi Ferenc: Amit a múlt héten jóra értékeltünk, az ma gyengére sikeredett. Javulnunk kell küzdeni tudásban és akaratban. Bízunk a jobb folytatásban.
Papp Endre: Gratulálok a csapatnak, a múlt heti blama után a három pont volt a legfontosabb! Szimpatikus, jól szervezett Szentest sikerült legyőznünk, úgy gondolom, megérdemelten, mert támadásban picit többet tettünk. Ellenfelünk kontrái veszélyesek voltak, de a védelmünk ma kiválóan dolgozott össze. Messze vagyunk reális tudásunktól, de az első lépést megtettük.

Deszk–M-Perfect Home-Algyő 0–0
Deszk, 150 néző. Vezette: dr. Hegyi Eszter – jól (Kiss D., Barta).
Deszk: Kőrösi – Márkus, Istókovics (Kövesi, 33.), Szabó R., Martinkovics (Nagy N., 79.), Csehó, Baucic (Szanka, 82.), Tarjányi, Markovics, Matyelka, Kormos. Edző: Csordás József.
Algyő: Heckó – Vastag, Bozóki, Kovács M. (Sík, 76.), Róka (Kardos, a szünetben), Daróczi (Semjényi, 63.), Dudás, Ilyés, Rébék (Kiss R., 45.), Tóth M. (Buchholcz, a szünetben), Pócs. Edző: Fülöp Tibor.
Jók: Markovics, Tarjányi, Kőrösi, ill. Pócs, Bozóki.
Csordás József: Közepes iramú és színvonalú meccsen ellenfelünk birtokolta többet a labdát, és több helyzete is volt az Algyőnek, de úgy gondolom, nem érdemtelen a döntetlen. Egy kicsit változtatni kellett azon a játékon, amit szeretnénk játszani, de ez ma eredményre vezetett. Sokat kell még fejlődnünk a labdarúgás minden terén.
Fülöp Tibor:Az első félidőben le kellett volna zárnunk a meccset, de rendre rossz döntést hoztunk. Az ilyen botlások nem férnek bele, ha komoly célokat szeretnénk elérni az idén. Gratulálok a Desznek az egy ponthoz!
 

A vármegyei I. osztály állása

1. Szeged II. 2 2 0 0 11 –4 6

2. Sándorfalva 2 2 0 0 7 –0 6

3. Algyő 2 1 1 0 4 –1 4

4. Makó 2 1 0 1 6 –4 3

5. Tiszasziget 1 1 0 0 1 –0 3

6. Szentes 2 1 0 1 4 –4 3

7. HFC II. 2 1 0 1 1 –1 3

8. Mórahalom 2 1 0 1 4 –9 3

9. Deszk 2 0 1 1 2 –5 1

10. Dorozsma 1 0 0 1 3 –4 0

11. Balástya 2 0 0 2 0 –5 0

12. Bordány 2 0 0 2 1 –7 0

A 3. forduló programja:

Péntek, 17.30: Hódmezővásárhelyi FC II.–DB Futball Bordány, Sándorfalva–M-Perfect Home-Algyő. Szombat, 17.30: Makó–Szentesi Kinizsi, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Tiszasziget, Kiskundorozsma–Balástya, Deszk–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában