Szeptemberben kezdi az edzéseket, a rövidpályás úszó világbajnokságra készül

2024.08.19. 15:25

Ugrai Panna pihenéssel töltötte az olimpia óta az időt

Amikor legutóbb interjút készítettem Ugrai Pannával, az olimpia még csak egy álom volt számára. Most, hogy a Szeretem Vásárhelyt Egyesület születésnapi partiján találkoztunk, az olimpia egy megvalósult álommá vált, amiből még talán fel sem ébredt a fiatal, tehetséges mindszenti-vásárhelyi úszó. Ugrai Panna Párizs óta egyszer volt medencében, de szeptemberben már újra kezdi az edzéseket.

Kovács Erika

Ugrai Pannával a Szeretem Vásárhelyt Egyesület születésnapi partiján találkoztunk. Fotó: Kovács Erika

Most már kezdem érezni, hogy az olimpia azért egy kicsit más verseny volt, mint az eddigi megmérettetéseim. De még mindig nem fogtam fel a súlyát annak, hogy a váltóval olimpiai hatodik helyezettek lettünk! 

– mondta Ugrai Panna. Megtiszteltetésnek vette, hogy ott lehetett Párizsban.

Nem érzett plusz stresszt, csak boldogságot

Pannáék július 27-én 4x100 méteres gyorsváltóban, ahol a nevezési idejük 14. volt, a tizedik helyen értek célba. Augusztus 1-jén pedig a 4x200 méteres női gyorsváltóval a döntőben végül az előkelő hatodik helyezést érték el.

A döntő előtt számolgattuk az időket, és a hatodik helyezés tűnt a legreálisabbnak. Azt mondtuk, ezt az eredményt is csak akkor érhetjük el, ha mindenki nagyon jól úszik és ahhoz még egy kicsit hozzáad. Így is lett. Pontszerzők lettünk, olimpiai hatodik helyezettek! 

– mondta boldogan Mindszent és Hódmezővásárhely olimpikonja. Panna elárulta, a döntőn, úszás közben nem érzett plusz stresszt, csak boldogságot.

olimpia
Ugrai Panna nagyot küzdött a végén, de behozta a magyar csapatot másodikként az olimpián a 4x200 méteres gyorsváltó előfutamában. 
Fotó: Franck Robichon

Ugrai Panna 17 ezer néző előtt úszott

Megvolt bennem a versenydrukk, hiszen 17 ezer néző előtt úszni nem semmi. Hatalmas volt a hangzavar, társaink füléhez hajlova sem értettük egymás szavát.  Az első nap, amikor felálltam a rajtkőre, az szinte rezgett alattam a nézők felől érkező hangoktól. Elmondhatatlanul különleges érzés volt. Amikor döntő után kiszálltam a vízből, mindenütt az öt karikát láttam, a zászlókon, a szőnyegen és akkor hasított belém: uramatyám, itt voltam és megcsináltam! Remélem, hogy a következő olimpián is ott leszek, ahol már nagyobb tapasztalatom lesz 

említette meg Panna, aki most pihen.

T. Danny koncert és 3 év után végre nyaralás

Párizsból való hazaérkezése után azonnal T. Danny koncertre mentem, anyukámék megleptek a koncertjeggyel. Azt az éjszakát átmulattuk, kiengedtem kicsit a gőzt. Most a családommal töltöm a legtöbb időt, emellett interjúk miatt is gyakran keresnek. Három év után a nyaralás ideje is eljön, Horvátországba, majd Olaszországba megyünk. Úgyhogy az augusztus pihenéssel telik 

– nyilatkozta lapunknak.

Panna elárulta, az olimpia óta egyszer ugrott medencébe, az itthoni csapattársai az Ifjúsági Országos Bajnokságon versenyeztek. 

Még az olimpia előtt megígértem nekik, hogy elmegyek szurkolni. Három napot töltöttem Debrecenben és egyszer beugrottam a vízbe is. Nagy szükségem van arra, hogy pihenjek, viszont attól szinte már rosszul érzem magam, hogy nem mozgok semmit. Szeptember elején kezdjük az edzéseket 

– mondta.

Ugrai Panna
Ugrai Pannát a reptéren is köszöntötték.
Fotó: Hód Úszó SE

Ugrai Pannától megtudtuk, novemberben már az országos bajnokságon áll rajtkőre, decemberben pedig Magyarországon, hazai közönség előtt rendezik meg a rövidpályás úszó világbajnokságot. Panna erre a versenyre készül és reméli, hogy a válogatottal minél több embernek szereznek majd örömet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában