Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2024.08.15. 11:16

Pick Szeged: pikáns meccsekből nem lesz hiány

Huszonnyolc nap múlva már a német bajnok érkezik a Pick Arénába. Ennek apropóján folytatjuk a Pick Szeged férfi kézilabdacsapat Bajnokok Ligája-ellenfeleinek bemutatását. Sorozatunk mai részében a norvég Kolstad következik.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence és Göran Johannessen ismét találkozhat.

Fotó: Karnok Csaba

A norvég klasszisokkal teletűzdelt Kolstad a második idényére készülhet a Bajnokok Ligájában. A Sander Sagosennel felálló klub az előző szezonban is egy csoportban volt a Pick Szeged együttesével. Két érdekes mérkőzést játszott egymással a két csapat. Norvégiában ugyanis 34–27-re győzött a Kolstad, a Pick Arénában viszont összejött a reváns Mikler Rolandéknak, 29–27-re győztek. Fájó vereség volt az az északiaknak, ugyanis a Kolstad nem jutott tovább a csoportkörből.

A Pick Szeged és a Kolstad másodszor is ugyanabban a csoportban szerepel a Bajnokok Ligájában.
A Pick Szeged és a Kolstad másodszor is ugyanabban a csoportban szerepel a Bajnokok Ligájában.
Fotó: Karnok Csaba

A bajnoki cím megnyerése sem ment könnyen a Kolstadnak. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcban 30–28-as sikerrel kezdtek, majd a Lukács Péterrel felálló Elverum otthonában a rendes játékidő 32–32-t hozott, a büntetőpárbajt a hazaiak nyerték meg 9–8-ra. A mindent eldöntő harmadik találkozón sem sikerült hatvan perc alatt sikerre vinni a játékot, 26–26 után 8–4-re győzött büntetőkkel a Kolstad, megnyerve így sorozatban másodszor a bajnoki aranyérmet.

A Pick Szeged is erősített a Kolstadból

A Szeged és a Kolstad október 24-én a Pick Arénában találkozik először a Bajnokok Ligája hatodik fordulóban. Pikáns meccs lesz ez Magnus Röd számára, aki éppen a norvég bajnoktól igazolt ezen a nyáron az OTP Bank-Pick Szegedbe. Nem ő az egyetlen távozó, az olimpiát megjárt másik jobbátlövő, Gabriel Setterblom sem maradt a csapatnál, ahogyan a balátlövő Langeland és a beálló Björkas sem. Valóságos átigazolási bombaként hatott a szurkolók számára, hogy Torbjörn Bergerud kapus 2025 nyarától a Wisla Plock mezét húzza majd magára, de a legnagyobb sztár, Sander Sagosen viszont hosszabbított, legismertebb érkező pedig a svéd válogatott balátlövő, Simon Jeppsson a német Erlangentől.

Alakul a keret

A szegediek egyelőre itthon készülnek a szezonra. Már a csapattal edz az új svéd kapus, Tobias Thulin is – szerdán csatlakozott a többiekhez –, Mackovsek és Garciandía pedig a hétvégén érkezik vissza az olimpiát követő rövid szabadságáról. 

Jövő szombaton a németországi Kasselben a házigazda Melsungen ellen játssza első edzőmeccsét a Pick Szeged.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában