Hamarosan teljes lesz a keret

2024.08.12. 19:54

Olimpia: szegedi bronzérem is született férfi kézilabdában

Nyolc olyan kézilabdázó járt Párizsban, akik a 2024–2025-ös szezonban hétről hétre a Pick Aréna küzdőterére futhatnak majd ki. Közülük a spanyol Imanol Garciandía bronzéremmel térhet vissza Szegedre, de az OTP Bank-Pick Szeged balátlövője, a lassan védekező specialistává avanzsálódott Borut Mackovsek is a legjobb négybe menetelt Szlovéniával az olimpia férfi kézilabdatornáján.

Becsei Dávid

Tíz gólt szerzett az olimpia férfi kézilabdatornáján Imanol Garciandía. A spanyol válogatott támadásainak fazonszabásza a legtöbbször poszttársa, Alex Dujshebaev volt, így Garciandíára leginkább védekezésben számított Jordi Ribera szövetségi kapitány. A Pick Szeged korábbi jobbátlövőjével, Jorge Maquedával így is fontos láncszemei voltak a harmadikként végzett együttesnek, amely a bronzmeccsen a szintén szegedi Borut Mackovsekkel felálló szlovéneket győztes le egygólos különbséggel. A támadásban balátlövőként ismert Mackovsek a torna egyik legjobb védője volt, hat blokkot mutatott be, masszív párost alkotott Blaz Blagotinsekkel, miközben azért lőtt tizenöt gólt és kiosztott öt asszisztot.

Boldog csók a bronzéremnek. Az olimpia legsikeresebb szegedi kézilabdázója Imanol Garciandía.
Boldog csók a bronzéremnek. Az olimpia legsikeresebb szegedi kézilabdázója Imanol Garciandía.
Forrás: a Spanyol Kézilabda-szövetség Facebook-oldala

Olimpia után alakul a keret

A magyar és horvát válogatott a csoportkört követően búcsúzott az ötkarikás játékoktól, így Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Mikler Roland, Marin Jelinic és Mario Sostaric hétfőn reggel már edzésre jelentkezett a Pick Arénában. Ezt a tréninget már az új vezetőedző, Michael Apelgren tartotta. A svéd szakember hazája válogatottjának másodedzőjeként szerepelt az olimpián. A végállomást a később aranyérmes dánok jelentették számukra, akik 32–31-re győzték le őket.

Gondok? Aligha

Kapusfronton aligha lesznek gondjai a Pick Szegednek a ránk váró szezonban. Legalábbis ez olvasható ki az olimpiai statisztika soraiból. A legjobb védési hatékonyságot, negyven százalékot két meccsen bemutatott huszonhárom védéssel Mikler Roland produkálta. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig a Tisza-partiak új kapusa, Tobias Thulin áll, aki a svéd együttesben hat mérkőzésen harmincöt védéssel és harmincnégy százalékkal zárta a tornát. Érdekesség, hogy a 29 éves hálóőr az elmúlt két idényben egyaránt a legjobb kapusnak bizonyult a számok alapján a Bajnokok Ligájában.

Edzőmeccsek a jövő héten

Az ötkarikás játékok befejeztével ezen a héten teljessé válik az OTP Bank-Pick Szeged játékoskerete. Thulin szerdán csatlakozik a társakhoz, míg a hétvégére már Garciandía és Mackovsek is megérkezik a városba. Augusztus 24–25-én pedig már a németországi Kasselben lesz jelenésük a kékeknek, ahol előbb a Melsungennel játszanak felkészülési meccset, majd a Magdeburggal vagy a Kielcével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában