Labdarúgás

2024.08.18. 20:33

NB III.: továbbra is nyeretlen a HFC

Nem hozott szerencsét a szegedi albérlet a Hódmezővásárhelyi FC-nek. A tavalyi ezüstérmes ESMTK ellen hiába birtokolta többet a labdát a HFC, 2–1-es vereséget szenvedett a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 4. fordulójában.

Becsei Dávid

Másodszor már nem tudott egyenlíteni a HFC az ESMTK ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Kiegyenlített első játékrészt hozott a HFC és az ESMTK szegedi vendégjátéka az NB III.-ban. Némiképp többet birtokolták a fővárosiak a labdát, rengeteg beívelt labdával keresték a centerüket. A vásárhelyi védelem viszont masszívan állt a lábán, minden próbálkozást hatástalanított. Az első ivószünetet követően Guth Ádám lógott meg egy labdával, a tizenhatoson belülre érve pedig egy vendégvédő kibillentette az egyensúlyából, de néma maradt a játékvezető sípja.

Párharcokban gazdag mérkőzést játszott egymással a sárga-kék mezes HFC és a piros mezes ESMTK az NB III.-ban.
Párharcokban gazdag mérkőzést játszott egymással a sárga-kék mezes HFC és a piros mezes ESMTK az NB III.-ban.
Fotó: Karnok Csaba

Rengeteg párharcot láthattunk a mezőnyben, a félidő végén pedig egy szerencsés góllal szerezte meg a vezetést az ESMTK. Lettner lövése több HFC-játékos mellett is elment, majd Vaits lábai között talált utat a hálóba, 0–1.

Jót tett a pihenő

Érezhetően jó szellemben jött ki a szünet után a HFC a pályára, ami hamar gólban csúcsosodott ki. A 48. percben egy visszapattanó labdát nagyjából 15 méterről, a jobb összekötő helyéről a bal felső sarokba lőtte Guth, 1–1.

Ezt követően hamarosan jöttek a frissítő cserék, mindkét oldalon lógott a levegőben az újabb találat. A 76. percben ezt végül a vendégek találták meg, Ádámszki egy eltörten beívelt labdát gurított be üresen a hosszú oldalon, 1–2.

A mérkőzés hajrájára átállt háromvédős rendszerre a HFC, elől pedig Dóra Donátot keresték beívelésekkel, de nem sikerült másodszor is kiegyenlíteni már.

Szünet jön az NB III.-ban

Mivel vasárnap 16 órától a MOL Magyar Kupa második fordulójában a Mezőmegyer vendége lesz a HFC, a bajnokságban legközelebb jövő szerdán Szolnokon lép pályára.

Antal Krisztián: – Sajnálom a játékosokat, mert rengeteget tettek azért, hogy megnyerjék ezt a mérkőzést. Benne volt a játékunkban, hogy felénk billen a mérleg nyelve, de végül nem így történt. Sajnos van ilyen része is a futballnak, mi ezt a negatív részét éljük most, de mentálisan erősek vagyunk és minden nehézség ellenére próbáljuk a magunk javára fordítani a meccseket.

Hódmezővásárhelyi FC–ESMTK 1–2 (0–1)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 4. forduló. Szeged, SZVSE Sporttelep, 150 néző. Vezette: Sveda Marcell (Pálinkás, Dudás).
HFC: Vaits – Gréczi, Török, Sipos G. (Povázsai, 60.), Pleszkán (Tóth P., 73.), Dóra D., Guth (Rabecz V., 87.), Zana, Rabecz B., Zámbori D., Hegedűs M. (Mahler, 73.). Edző: Antal Krisztián.
ESMTK: Vukman – Márta L. (Ádámszki, 60.), Tagai, Slezák, Puskás, Soós, Kovács B., Tóth M. (Kubó, 67.), Molnár R., Lettner (Sándor R., 87.), Molnár T. Edző: Turi Zoltán.
Gólszerzők: Guth (48.), ill. Lettner (45.), Ádámszki (76.).

A másik Csongrád-Csanád vármegyei NB III.-as futballcsapat, az SZVSE Dabason nyert 2–1-re.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában