Először nyilatkozott azóta, hogy bejelentette visszavonulását

2024.08.23. 15:26

Mikler Roland mégsem zárná le biztosan válogatottságát

A franciák elleni utolsó csoportmérkőzést követően bejelentette, hogy utoljára húzta magára a válogatott mezét. Mikler Roland számára ez a kijelentés álmatlan éjszakákat okozott, olyannyira, hogy nem zárható ki, pályára lép még a magyar férfi kézilabda-válogatottban.

Becsei Dávid

Mikler Roland 247 mérkőzésen szerepelt eddig a magyar válogatottban.

Fotó: Árvai Károly/MW

Mikler Roland a magyar férfi kézilabda-válogatott utolsó olimpiai mérkőzését követően az M4 Sport kamerája előtt bejelentette, visszavonul a válogatottságtól. Az OTP Bank-Pick Szeged kapusa azóta viszont rengeteget töprengett, hogy jó döntést hozott-e, így pedig még az is előfordulhat, hogy láthatjuk még a válogatott mezében pályára lépni.

Mikler Roland sokat töprengett visszavonulásán a válogatottságtól, mert úgy érzi, nem így kellene véget érni ennek az időszaknak.
Mikler Roland sokat töprengett visszavonulásán a válogatottságtól, mert úgy érzi, nem így kellene véget érni ennek az időszaknak. 
Fotó: Csudai Sándor/MW

– Ez az, amiről eléggé melegében sikerült beszélnem az utolsó olimpiai meccsünk után – árulta el az OTP Bank-Pick Szeged hivatalos klubtévéjében, a Kékek legfrissebb adásában. A franciák ellen 24–20-ra elveszített utolsó csoportmérkőzést követően az M4 Sport kamerája előtt visszavonulásáról beszélt.

Mikler Roland töprengett döntésén

– Jó pár álmatlan éjszaka után van bennem hiányérzet annak ellenére, hogy az utolsó két mérkőzésen megkaptam a lehetőséget, amivel éltem is, de nem így terveztem a befejezést. Ez a hiányérzet eléggé motoszkál bennem. Tudom, hogy tettem olyan kijelentéseket, hogy az volt az utolsó válogatottságom, de nagyon nehéz ezt pár nap távlatából megerősíteni magamban. Úgy érzem, ennek nem így kellene véget érni – magyarázta kissé sejtelmesen a szeptember 20-án 40. születésnapját ünneplő kézilabdázó.

Újabb riporteri kérdésre, hogy láthatjuk-e még a magyar válogatott mezében pályára lépni, úgy fogalmazott, sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudja ezt…

Mikler Roland eddig 247 alkalommal húzta magára a válogatott szerelését. 2004-ben debütált címeres mezben. Azt még tehát nem lehet kijelenteni biztosan, hogy többet nem lesz válogatott játékos, az viszont biztos, hogy a Pick Szegedhez 2025. június 30-ig élő szerződés köti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában