Férfi kézilabda

2024.08.25. 17:48

Megnyerte a Pick Szeged a Kielce ellen a németországi felkészülési tornát

Kiélezett első félidőt játszott egymással a kasseli felkészülési torna döntőjében a Pick Szeged és a Kielce. 12–12-vel mentek szünetre, a 40. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd Lazar Kukics vezérletével 33–26-ra győzött a Szeged.

Becsei Dávid

Tornagyőzelemnek örülhetett a németországi Kasselben a Pick Szeged.

Forrás: pickhandball.hu

2023 után 2024-ben is rangos tornagyőzelemmel hangolt az új szezonra az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Tavaly Strasbourgban a Nantes-ot győzték le az EuroTournoi fináléjában Bánhidi Bencéék, most pedig Kasselben előbb az elődöntőben a házigazda Melsungent 27–23-ra győzte le, majd a vasárnapi döntőben a lengyel Industria Kielcét 33–26-ra. A torna bronzmérkőzésén a Melsungen hatalmas izgalmakat követően büntetőpárbaj után 43–42-re győzte le a német bajnoki címvédő SC Magdeburgot.

Tornagyőzelemnek örülhetett a németországi Kasselben a Pick Szeged.
Tornagyőzelemnek örülhetett a németországi Kasselben a Pick Szeged.
Forrás: pickhandball.hu

Fantasztikusan kezdte a finálét a Szeged. Bánhidi szerezte az első gólt, majd Thulin védését követően Bodó lőtt bombagólt. A Dinamo Bucurestitől szerződtetett Lazar Kukics sikeres betörését követően pedig már 3–0-ra vezetett a Szeged.

A jó kezdés után becsúszott néhány hiba a Tisza-partiak támadásaiba, aminek köszönhetően a Kielce a 8. minutumban egyenlített, 3–3. Nem engedte át a vezetést a Szeged a Kielcének, de meglépni nem tudott tőle. A szegedi klub tudósítása szerint a 22. percben Jérémy Toto blokkolt parádésan, ezután pedig William Bogojevic futott végig ziccerben, 9–7. A 27. minutumban 10–9-nél először jártak előrébb a lengyelek, de a szünetig még egalizált a Pick, 12–12.

Megtartotta, majd növelte előnyét a Pick Szeged

Ami a kapusposztot illeti, Michael Apelgen a döntőben is hasonló forgatókönyvet alkalmazott, mint az elődöntő során. Thulin kezdett, majd a második játékrészre Mikler érkezett. Két bravúrral kezdett, előbb egy akciólövést hárított, majd egy hétméterest. A 37. perc környékén kettős emberhátrányban is sikerült megtartania előnyét a Szegednek, miután pedig kiegészült, ismét növekedni kezdett az előnyt.

Az utolsó tíz percbe lépve 23–18-ra vezetett a Pick Szeged. Akárcsak a Melsungen ellen, a Kielcével szemben sem forgott már veszélyben a hajrában a kékek sikere, így biztatóan sikerült a bajnoki szezonrajt előtti két edzőmeccs. Az utolsó percekben Nagy Martin is lehetőséget kapott, Magnus Röd pedig meglőtte első szegedi gólját, a vége örömjáték és 33–26-os sikerrel tornagyőzelem.

Szombaton 17 órától már bajnoki mérkőzés vár az OTP Bank-Pick Szegedre, a QHB-Eger érkezik a Pick Arénába.

OTP Bank-Pick Szeged–Kielce 33–26 (12–12)
Férfi kézilabda, Probonio Sommermarchen Turnier, döntő. Kassel, Nordhessen Arena, 2500 néző.
OTP Bank-Pick Szeged: Thulin – Sostaric 2/2, Garciandia 2, Kukics 7, Bodó 5, Bánhidi 5, Jelinic 5. Csere: Mikler, Nagy M. (kapusok), Toto, Kalaras, Smárason 1, Röd 2, Bogojevic 2, Szilágyi 2/1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kielce: Cordalija – Moryto, Kounkoud 3, Monar 4, Gebala 2, D. Dujshebaev 2, Wiaderny 1. Csere: Mestric (kapus), Olejniczak 2, Rogulski 1, A. Dujshebaev 7, Karalek 1, Surgiel 3/3, Bulski. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.
Hétméteres: 4/3, ill. 6/3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában