Helyi sport

2024.08.27. 10:06

Magyar kupa: ellenfelet kapott a Szentesi VK és a Szegedi VE

Hamarosan kezdődik a magyar vízilabdaszezon. A sportági szakszövetség elsőként a Magyar Kupa kvalifikációs szakaszának csoportjait sorsolta ki. Ellenfelet kapott mindkét nemben a Szegedi VE és a Szentesi VK.

A szegedi férfi csapat és a Honvéd a kupában találkozik egymással.

Fotó: Török János

A nőknél és a férfiaknál is elkerülték egymást a szegedi és a szentesi csapatok. A nőknél két hármas csoportot sorsoltak ki, mivel az előző idény bajnokságának első négy helyezettje (UVSE, Ferencváros, Dunaújváros, Eger) kiemelt, automatikusan ott van a negyeddöntőben. Hozzájuk csatlakozik a két trió első két helyezettje. A csoportkört szeptember 20–22. között még meg nem nevezett helyszínen bonyolítják le. A Valdor Szentes az előző szezonban kupaelődöntős III. kerületi TVE-vel és a Tatabányával került egy hármasba, míg a Szegedi VE az osztályozón feljutott KSI-vel, valamint a BVSC-vel.

Magyar kupa vízilabda
Magyar kupa: a szegedi női csapat a BVSC-vel és a KSI-vel találkozik.
Fotó: Török János


A BENU férfi magyar kupa kvalifikációs csoportkörében sem vesz részt minden csapat. A legutóbbi bajnokság győztese, a Ferencváros, valamint a Vasas kiemelt és a negyeddöntőben csatlakozik a küzdelmekhez. Az első körben három négyfős csoportot sorsolt ki a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ). Akárcsak a nőknél, a férfiaknál sincs még meg a pontos helyszín, az időpont viszont már igen. A mérkőzéseket szeptember 27–29. között rendezik meg.
A Szegedi VE férficsapata a B-csoportban a Honvéddal, a Miskolccal és a Péccsel szerepel egy négyesben. A Metalcom Szentes pedig az OSC-t, a Szolnoki Dózsát és az UVSE-t kapta ellenfélül, míg az A jelű kvartettben a BVSC, a Kaposvár, az Eger és az OB I./B-ből visszajutott Debrecen található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában