Helyi sport

2024.08.03. 11:11

Közel egy tucat érem a Csongrád-Csanád vármegyeiektől a portugáliai Eb-n

Lisszabonban rendezték meg a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságát, amelyen a Csongrád-Csanád vármegyei sportolók összesen 11 érmet szereztek.

Bácsi Bernát három Eb-címet nyert Portugáliában.

Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

A kétszeres csontvelő-transzplantáción átesett Bácsi Bernát három Eb-címet is nyert Portugáliában. Az ATSK Szeged asztaliteniszezője egyéniben, párosban, valamint vegyes párosban is nyerni tudott.

A szegedi klubot képviselte Szenti Erika is, aki a háromgyermekes anyuka és óvónő 2019-ben májtranszplantáción esett át. Bácsi Bernát segítségével elkezdett versenyezni is, élete első nemzetközi versenyén az egyéni versenyben ezüstérmet szerzett.

A 72 éves Pengő László összesen öt érmet nyert az idei Eb-n, a szentesi szívátültetett úszó 50 és 100 méteres hátúszásban, valamint 50 és 100 méteres gyorsúszásban is Európa-bajnoki címet nyert, míg 50 méter mellúszásban ezüstérmes lett.

Nóvé László 2020-ban májtranszplantáción esett át, ami új esélyt, új reményt adott az élethez. A transzplantáció után a rendszeres mozgásban találta meg az új szenvedélyét, különösen a petanque-ban jeleskedik.

A idei Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán - élete első nemzetközi versenyén - aranyérmet szerzett egyéni petanque-ban, majd a férfipárosok versenyén bronzérmes lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában