Bronzérmes lett a női kajaknégyes

2024.08.08. 16:40

Kiss Ágnes szombaton a középfutamban folytatja női kenu 200 méteren

Megszületett az első magyar érem kajak-kenuban a párizsi olimpián. A Pupp Noémivel, Fojt Sárával, Csipes Tamarával és Gazsó Alida Dórával felálló női kajak négyes 500 méteren bronzérmet szerzett. A szegedi Kiss Ágnes kenu 200 méteren reményfutamból harcolta ki a középdöntős részvételét.

Delmagyar.hu

Fojt Sára, Pupp Noémi, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra (balról jobbra).

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Kiss Ágnes és Takács Kincső középfutamba jutott a női kenusok 200 méteres versenyében a párizsi olimpián. A 19 éves szegedi Kiss, aki idén bronzérmes volt párosban ezen a távon a számára hazai pályán, a Maty-éren rendezett Európa-bajnokságon, a délelőtti előfutamában kis különbséggel harmadik lett, ezzel éppen lemaradt az egyenes ági továbbjutásról, de kora délután javított. A három reményfutamból az elsőben evezett és az első kettő között kellett végeznie. Közepes rajttal indult el, aztán fokozatosan jött előre, végül csak pár centivel maradt le a győztes ukrán Anasztaszija Ribacsoktól.
– Az előfutamban tudtam egy nagyon jó pályát jönni és örültem, hogy meg tudtam előzni a legutóbbi olimpián ezüstérmes ukrán kenust, viszont kicsi csalódottság is volt bennem, mert nagyon picin múlt a továbbjutás. A második futamban a rajtom nem sikerült a legjobban. Eléggé fújt az oldalszél és nem is nagyon találtam a rajtgépben magamat, ez pedig kicsit hátráltatott. Utána próbáltam minél jobban feljönni és szerintem egy jó második százat tudtam jönni – nyilatkozta Kiss Ágnes.

Bátor kezdés után a hatodik helyen végzett az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán kenu kettes 500 méteren a párizsi olimpián.

A Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összeállítású egység kedden másodikként ért célba első pályáján, ezzel közvetlenül a középfutamba került, melyben csütörtök délelőtt ugyancsak második lett. A két órával későbbi döntőben jó időben, telt lelátók előtt nyílt lehetősége arra, hogy érmet szerezzen, és ezzel elérje a célját, de végül ettől jelentősen elmaradt, a hetedik helyen értek be.

 Kuli István a futamot követően kérdésre válaszolva azt mondta, nem tudja, mi történt, amikor lemaradtak vetélytársaiktól.

– Én nem éreztem hibát, mentünk, ahogy tudtunk. Nyilván csalódottak vagyunk, nem is kicsit, mert ennél többet vártunk. Minimum egy dobogót – idézi az MTI a beérést követően nyilatkozó szegedi Kulit.

Parádés versenyzéssel váratlan sikert aratva bronzérmet nyert a magyar női kajak négyes 500 méteren a párizsi olimpián. A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású hajó kedden az előfutamból másodikként közvetlenül a csütörtöki döntőbe jutott. Ebben a számban Magyarország volt a címvédő, de a három évvel ezelőtti csapatból csak Csipes maradt meg, a másik három versenyző olimpiai újonc. A friss egység júniusban Szegeden Európa-bajnok lett, de ott alig volt komoly ellenfele. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában