Helyi sport

2024.08.18. 10:47

Hazai és nemzetközi versenyeken is érmet nyert Pádár Réka

Két korosztály országos strandröplabda-bajnokságának döntőjében is döntőig jutott Pádár Réka, a fiatal szegedi játékos pedig Szlovéniában is szép eredményt ért el.

Pádár Réka (balra) remek eredményeket ért el.

Fotó: Pádár Réka családi archívuma

Remek előjelekkel várhatta a nyári strandröplabda szezont a szegedi Pádár Réka. Tavasszal ugyanis tizennégy versenyéből tizenkettőn is döntőt játszhatott, ebből pedig hatot sikerült is megnyernie.

A tatai Tópart sétányon megrendezett U18-as bajnoki fordulót megnyerte a Pádár Réka–Matkovits Alma Dóra kettős, míg a szegedi lány nővére, Panna bronzérmes lett. Érdekesség, hogy az elődöntőt éppen egymás ellen játszotta a két páros. Az U18-as korosztály döntőjében magabiztos játékkal jutottak el a döntőig, ám ott vereséget szenvedtek, így ebben a korosztályban ezüstérmet nyertek.

A 13 éves szegedi lány Csepelen, az U16-os bajnokság döntőjében Honti-Majoros Kármennel párban a fináléig szettveszteség nélkül jutott el, majd ott 2:1-es győzelmet arattak a Dibusz Viktória-Sánta Laura kettős ellenében.

Nemzetközi terepen is sikerült érmet szereznie Pádár Rékának. A szlovéniai Portorozban megrendezett Közép-Európa kupában Pádár Réka az U16-os korosztályban Boros Lilla Lottival alkotott duója egészen a döntőig menetelt. A három korosztály (U16, U18 és U20) számára megrendezett tornán a hat magyar női páros közül egyedül Rékáéknak sikerült eljutniuk a fináléig, ám ott a cseh ellenfelük 2:1-re nyert, így ezüstérmet szereztek a nemzetközi tornán. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában