Helyi sport

2024.08.01. 07:00

Extraligára készül az ATSK Szeged női csapata

Történelmi szezon vár az ATSK Szegedre, hiszen a klub női asztalitenisz csapata feljutott az Extraligába. A klubnál azon vannak, hogy sikerüljön megragadni az élvonalban, ám ez nem lesz egyszerű feladat.

Vajgely Pál

Ezüstérmes lett a nyíregyházi rájátszás-tornán az ATSK Szeged női csapata, így feljutott az Extraligába.

Fotó: ATSK Szeged

Az NB I. alapszakaszában második helyezett lett csoportjában, így a rájátszásban folytathatta az ATSK Szeged női csapata. A nagykanizsai tornán nem a legerősebb összeállításban állhatott asztalhoz a Tisza-parti csapat, ott azonban az elődöntőben Kanizsa Sörgyár II. elleni mérkőzésen jobb szettarányuknak köszönhetően (5:5-ös döntetlen lett a meccs) bejutottak a fináléba, a versenykiírás szerint pedig már ez is feljutást jelentett az Extraligába. A döntőben ugyan szintén döntetlen következett az Orosháza ellen, de a szettarány ezúttal nem a szegedieknek kedvezett, így ezüstérmesként zárták az előző szezont.

A szeptemberben rajtoló Extraliga kapcsán az ATSK Szeged fő célja a fiatalok, azaz Szögi Szonja, Erdélyi Blanka és Hangai Flóra állandó szerepeltetése, de erősítettek is a Tisza-partiak a következő szezonra.

Aradról érkezik a román felnőtt ranglista hatodik helyezettje, Struna Adela, mellette pedig a többéves Extraligás tapasztalattal bíró Laskai Írisz is a szegedieknél szerepel, ő Nyíregyházáról érkezik. Mivel a magyar bajnokság szabálya megengedi, hogy egy játékos párhuzamosan több bajnokságban is szerepeljen, így elképzelhető, hogy érkezik még olyan erősítés az ATSK-hoz, akire néhány mérkőzésen számíthatnak. Ebből az okból kifolyólag Erdélyi Blanka a klubbal jó viszonyban lévő STK Horgos csapatában is játszik majd a szerb bajnokságban. 

A versenykiírás értelmében a 12 csapatos női Extraligából a következő szezonban négy csapat is búcsúzik, hiszen tíz csapatosra szűkül a mezőny. A klub férfi csapata az NB I. előző kiírásában hatodik helyen zárt, így továbbra is ebben a bajnokságban szerepel, míg a második számú csapat az NB II.-es bajnokságban érte el a bentmaradást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában