Győztes meccsen debütált

2024.08.20. 06:00

Ádám Martin: bíznak bennem a Tripolisznál, ez a legfontosabb

Értékes győzelemmel indított a görög labdarúgó-bajnokság első fordulójában az Aszterasz Tripolisz. A forráskúti Ádám Martin kezdőként hetvenöt percet töltött a pályán a Panathinaikosz ellen 1–0-ra megnyert mérkőzésen.

Becsei Dávid

Ádám Martin kezdőként 74 percet játszott első görög bajnoki mérkőzésén.

Forrás: https://www.asterastripolis.gr/

Rangadóval kezdte a görög labdarúgó-bajnokság új idényét a tavalyi hetedik Aszterasz Tripolisz. Ezt a csapatot erősíti a magyar válogatott forráskúti labdarúgója, Ádám Martin. A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezték meg az előző idényben az Olympiakosz elleni szurkolói rendbontás miatt.

Ádám Martin veszélyes fejese a meccs elején csak centiméterekkel kerülte el a kaput.
Ádám Martin veszélyes fejese a meccs elején csak centiméterekkel kerülte el a kaput.
Forrás: https://www.asterastripolis.gr/

– Rendben van a csapatom és a saját teljesítményem is. Idény eleje van még, ilyenkor természetesen még nem megy minden teljesen gördülékenyen. Egy elég jó intenzitású mérkőzést játszottunk egy kiváló ellenféllel. A három pontot megszereztük, így elégedetten utazhatunk haza – nyilatkozta a lefújást követően a Nemzeti Sport kamerája előtt a 29 éves Ádám Martin, aki júliusban 2026 nyaráig szóló szerződést kötött az Aszterasz Tripolisszal, miután távozott a dél-koreai Ulszan Hyundaitól.

Az által, hogy szurkolók nem lehettek a stadionban, edzőmeccs hangulatúnak jellemezte a bajnoki mérkőzést, amiről úgy vélekedett, sosem jó.

Ádám Martin elégedett az eddigiekkel

– Nagyon jó közeg fogadott a Tripolisznál négy hete, amikor csatlakoztam hozzájuk. Bíznak bennem, ez a legfontosabb, úgyhogy egyelőre jól érzem itt magam – jegyezte meg a támadó, aki 2022 nyarán állt légiósnak, amikor NB I.-es gólkirályként az Ulszanba igazolt.

A találkozó első legnagyobb gólhelyzete Ádám nevéhez kapcsolódott a 15. percben. Ekkor egy fejese centiméterekkel kerülte el a kaput. Az 51. minutumban Francesc Regis az ő passzából indult meg, de Zeca nagyjából húsz méterre a kaputól csak piros lapot érően szabálytalankodva tudta megállapítani. A megítélt szabadrúgást Regis a jobb alsó sarokba csavarta, bombagóllal nyerte meg a bajnoki nyitányt az Aszterasz Tripolisz.

Kivette a részét a gólból

– Kimozogtam a pálya szélére, amikor láttam, hogy Xesxc beindult. Adtam neki egy keresztlabdát, amit nagyon szépen levett a védő elé, szép megoldás volt. Szabálytalanság, villant a piros lap, a szabadrúgást pedig beverte. Ez a kombináció így rendben volt – summázta a gól előtt történteket a 25-szörös magyar válogatott csatár.

Ádám Martinék a bajnokság második fordulójában vasárnap 19 órától azt a Voloszt fogadják, amely az előző szezont az utolsó még bennmaradást jelentő 12. helyen zárta, a mostani első körben pedig 2–0-ra kikapott hazai környezetben az Olimpiakosz Pireusztól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában