Eldőlt

2024.07.05. 16:00

Hivatalos: szerződést bontott dél-koreai klubjával Ádám Martin

Beigazolódtak a hét eleji találgatások, két év után távozik az Ulszantól Ádám Martin. A dél-koreai klub hivatalosan is bejelentette a szerződésbontást.

Delmagyar.hu

Két év után távozott az Ulszantól Ádám Martin.

Fotó: Koncz Márton

Pénteken bajnokit játszott a dél-koreai bajnokságban szereplő Ulszan HD: a csapat keretében nem volt ott Ádám Martin, a forráskúti támadó ugyanis nem utazott vissza Dél-Koreába. Az Ulszan egyébként a pénteki bajnokin 1-1-et játszott Suwon FC-vel. A hét elején az ázsiai országból felröppenő sajtóhírek arról szóltak, szerződésbontás történhetett a klub és a játékos között, ám akkor Papp Gábor, a játékos menedzsere tisztázta a helyzetet, mi szerint egyelőre tárgyalnak.

Szerződésbontás Ádám Martin karrierjében.
Ádám Martin távozott az Ulszan HD-tól, hivatalos a szerződésbontás.
Fotó: Szabó Miklós

Nos, a pénteki bajnoki után viszont a dél-koreai klub hivatalos Facebook-oldalán tudatta, hogy távozik a csapattól Ádám Martin. A forráskúti támadónak sok sikert kívánt karrierje folytatásához a klub, amelynek elnöke egy köszönő plakettet, valamint egy órát is adott búcsúzásként a magyar válogatott csatárnak.

Ádám Martin 2022-ben igazolt az Ulszanhoz, amelynek színeiben 67 bajnokin lépett pályára, 24 gól mellett 9 gólpasszt jegyzett, és két bajnoki címet szerzett a csapattal. Az ázsiai Bajnokok Ligájában tíz meccsen öt alkalommal volt eredményes.

Örülök, hogy sikerült méltóképp lezárni ezt a dél-koreai időszakot Ádám Martin pályafutásában, szépen búcsúzott tőle a klub. Úgy érzem, minden szempontból eredményes két éven vagyunk túl. Most, hogy szabadon igazolható, szeretnénk, ha magasabb szinten, erősebb bajnokságban is bizonyíthatna. Két évig tartanak a vb-selejtezők, és addig a válogatott egyértelműen kiemelt szempont marad a folytatás tervezésében. Élete legjobb fizikai állapotában, jó formában várja Martin az új kihívásokat – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkerésésére Papp Gábor, Ádám Martin menedzsere.

Csütörtökön szárnyra kaptak olyan sajtóhírek is, mi szerint Debrecenben folytathatja karrierjét a 29 éves csatár, ám ezt az átigazolást Makray Balázs, a DVSC cégvezetője a Magyar Nemzetnek cáfolta. Hogy hol folytatja a forráskúti támadó, az minden bizonnyal az átigazolási időszak egyik nagyobb témáját szolgáltathatja a közeljövőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában