Kosárlabda

2024.07.12. 11:13

Szedeák: erős bajnokságokba igazoltak a légiósok

Érdemes ide igazolni. Jó ugródeszkának bizonyult az elmúlt években a Szedeák és a Szegeden elvégzett munka, bemutatott játék a klub légiósai számára.

Becsei Dávid

Noah Lock (a labdával) a német első osztályú Bambergbe igazolt Szegedről.

Fotó: Gémes Sándor

A nyári időszakban az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata mutatott rá, hogy az elmúlt idényekben több olyan légiósuk akadt, akik Szegedről egy erős, európai bajnokságba igazoltak. A 2020–2021-es szezon óta többen is a német Bundesligában, vagy a francia élvonalban szereplő csapathoz tudtak igazolni, de a litván, vagy görög első osztálybeli klub is szerződtetett olyan játékost, aki előzőleg az SZTE-Szedeákban futott remek szezont.

Összeállítás arról, hova igazolt Szegedről a Szedeák adott légiósa.
Forrás: SZTE-Szedeák

A fentebb látott összeállításban a játékosoknál azt a klubot tüntettük fel, ahová a Szegeden töltött szezonja után igazolt az adott játékos. Úgy fogalmaztak, büszkék arra, amit a srácok elértek, az ő példájuk is bizonyítja, érdemes a Szedeákhoz szerződni!  

Nem a legnagyobb büdzsével dolgozik a Szedeák

Noah volt a legutóbbi játékosunk, aki egy erős európai bajnokságba szerződött, de elképzelhető, hogy ez még nem is a teljes sor. Kíváncsian várjuk ugyanis, Ryan Woolridge hol folytatja a karrierjét. Noah iránt egyébként már a szezon közben is volt érdeklődés francia és orosz csapatok részéről. Azt látni kell, hogy nagyon nehéz megtartani egy légióst. A klubunknál meglévő szakmai munkát, valamint a vezetőedzők munkáját, légióskiválasztását dicséri, hogy ilyen külföldi játékosok kerülhettek a Szedeákhoz. Mindenkire büszkének kell lennünk, akinek sikerült a továbblépés, ez pedig a jövőben is egy jó üzenet a külföldi játékosok felé, hogy megéri Szegedre igazolni. Ugyan nem a legnagyobb büdzsével dolgozunk, de tovább lehet lépni top bajnokságokba, nagyobb csapatokhoz is, de ugyanez a megállapítás vonatkozik Bognár Kristófra is, aki a Falcónál folytathatja karrierjét, és szintén büszkék vagyunk rá – világított rá a részletekre az SZTE-Szedeák ügyvezetője, Kerpel-Fronius Balázs.

2021 nyara óta az SZTE-Szedeákban megfordult légiósok a következő klubokba igazoltak:

 

Govens Darrin: Cholet Basket (francia 1. osztály)

Zach Brown: Hamburg Towers (német 1. osztály)

James Dickey: BC Göttingen (német 1. osztály)

 

Tayler Persons: Élan Chalon (francia 2. osztály)

Keandre Cook: ADA Blois (francia 1. osztály)

Justin Alston: BC Juventus (litván 1. osztály)

 

Desi Washington: Apollon Patras (görög 1. osztály)

Tyler Roberson: Gaziantep (török 2. osztály)

Noah Locke: Bamberg Baskets (német 1. osztály)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában