Férfi kézilabda

2024.07.19. 06:00

Lesújtó hírt közölt Joan Canellas, a Pick Szeged korábbi kézilabdázója

Bár bekerült az utazó keretbe, végül mégsem lesz ott a párizsi olimpián. A Pick Szeged korábbi kézilabdázója, a spanyol Joan Canellas a Norvégia elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett izomsérülést a jobb vádlijában.

Becsei Dávid

Joan Canellas 2018 és 2021 között erősítette a szegedi csapatot.

Fotó: Karnok Csaba

Akárcsak 2021-ben a tokiói játékokat, úgy az idei párizsi olimpiát is sérülés miatt hagyja ki a Joan Canellas. A 37 éves kézilabdázó 2018 és 2021 között erősítette a Pick Szegedet. Ez a vádlisérülés viszont azért igazán fájó a spanyol átlövő számára, mivel korábban már bejelentette, a párizsi torna után befejezi játékos-pályafutását. Vagyis “búcsúmeccs” nélkül vonul vissza.

Érthetően csalódottan írt arról Joan Canellas, hogy lemarad a párizsi olimpiáról.
Érthetően csalódottan írt arról Joan Canellas, hogy lemarad a párizsi olimpiáról.
Fotó: Török Attila/MW

Nem ezt érdemelte Joan Canellas

– Sok munka és áldozat után a dolgok néha nem úgy alakulnak, ahogy azt várnád, akarnád vagy éppen megérdemelnéd. Nehéz megismételni ezt az érzést, de ez van. Szomorú, hogy így végződik – írta közösségi oldalain publikált bejegyzésében Joan.

A norvég–spanyol gyakorló találkozót a norvégiai Gjövikben 35–29-re a hazaiak nyerték meg. Ezen a mérkőzésen egyébként az OTP Bank-Pick Szeged jobbátlövője, időn túli szabaddobásból lőtt bombagólt. Ide kattintva megtekintheti.

Miután Canellas kikerült az olimpiai spanyol keretből, Jordi Ribera szövetségi kapitány a korábbi szegedi Jorge Maquedát jelölte a szűk keretbe a tartalékok közül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában