Kosárlabda

2024.07.22. 14:55

A Szedeák új játékosa volt a legponterősebb magyar az Eb-n

B divíziós Európa-bajnokságon szerepelt a magyar U20-as férfi kosárlabda-válogatott. A hatodik helyen végzett csapatban ott volt a következő szezont már az SZTE-Szedeákban megkezdő Cseh Botond, aki a nyolc lejátszott mérkőzés alapján a legmagasabb pontátlagot produkálta a magyar játékosok között.

Delmagyar.hu

Cseh Botondé lett a legmagasabb pontátlag a magyar játékosok közül.

Fotó: fiba.com

A hatodik helyen végzett a magyar U20-as férfi kosárlabda-válogatott a Romániában megrendezett, korosztályos, B divíziós Európa-bajnokságon. A magyar csapat Koszovó, Örményország és Moldova legyőzését követően Ukrajnától kikapott, így a zárófordulóban legalább öt ponttal kellett legyőznie Svédországot a legjobb nyolc közé jutáshoz. Ez végül sikerült, egy jó hajrának köszönhetően 80–72-re nyert a magyar csapat, így jöhetett a negyeddöntő a házigazda Románia ellen. Itt a rossz kezdés megpecsételte a csapat sorsát, 94–62-re nyertek a románok. A meccsen a legeredményesebb magyar játékos Cseh Botond volt, a 19 éves kosaras – akinek szerződtetését a nyáron jelentette be az SZTE-Szedeák – 17 pontig jutott. 

Cseh Botond
A Szedeákhoz érkező Cseh Botond Románia ellen 17 pontot szerzett. 
Fotó: fiba.com

Az ötödik-nyolcadik helyért zajló helyosztókon előbb Portugáliát legyőzte (82–55), majd Georgiától kikapott a Carlos Vallejo által irányított nemzeti csapat, amely így összességében a hatodik helyen végzett az Eb-n.

A nyolc mérkőzés folyamán a következő szezont már az SZTE-Szedeákban megkezdő Cseh Botond töltötte a legtöbbet a pályán, a szegediek új játékosa 23.4 percet átlagolt a torna alatt. A Vasas Akadémiától a Szedeákhoz szerződő kosaras a pontátlagok tekintetében is a legjobb volt a magyar csapat kerettagjai közül, 10.3-al zárt, megelőzve ezzel Csuti Kornélt (10.1) és Csendes Pétert (10). A lepattanók terén csak Reizinger Máté (6.3-as átlag) hozott magasabb átlagot a Szedeákhoz szerződő Cseh Botondnál, aki meccsenként 3.8 labdát szedett le, és még átlagban két gólpasszt kiosztott meccsenként.

A magyar csapat tagja volt még a szegedi Schmera Gergely, aki 10.5 percet, valamint 4.5 pontot átlagolt a tornán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában