Helyi sport

2024.07.25. 12:11

Bácsi Bernát újra Európa-bajnok, Szenti Erika ezüstérmes

A Portugáliában zajló Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán ismét aranyérmes lett az ATSK Szeged versenyzője.

Delmagyar.hu

Bácsi Bernát újabb Európa-bajnoki címet nyert.

Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Újra a kontinens legjobbja lett Bácsi Bernát: az ATSK Szeged kétszeres csontvelőtranszplantált asztaliteniszezője 2022 után a 2024-es Európa-bajnokságon is aranyérmet nyert a Szervátültetett és Művesekezeltek Európa-bajnokságán.

Bácsi Bernát
Szenti Erika első nemzetközi versenyéről rögtön éremmel térhetett haza, Bácsi Bernát felkészítésével versenyzett Portugáliában.
Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Bácsi Bernát tavaly elérte legnagyobb álmát, hiszen az Ausztráliában megrendezett Szervátültetettek Világjátékán egyéniben és párosban is (Szendi Jánossal párban) világbajnoki címet szerzett, ezzel pedig elnyerte a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán az Év fogyatékos sportcsapata címet.

A portugáliai tornán Bácsi Bernát mellett tanítványa, Szenti Erika is versenyzett. A májtranszplantáción átesett szegedi sportoló élete első nemzetközi versenyén vehetett részt Lisszabonban, és az egyéni versenyszámban ezüstérmet nyert.

A portugáliai eseményen korábban a 72 éves szentesi úszó, Pengő László nyert négy arany-, valamint egy ezüstérmet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában