Kosárlabda

2024.07.10. 13:29

A szegedi kosárlabdázó, Maronka Zsombor Németországba kerül kölcsönbe

Még 2021-ben figyelt fel rá új klubjának a vezetőedzője. A szegedi kosárlabdázó, a 21 éves Maronka Zsombor a német első osztályú Veolia Towers Hamburgban játszik majd kölcsönben a 2024–2025-ös szezonban.

Becsei Dávid

Barloschky Benka segédedzőként dolgozott a hamburgiak csapatánál 2021-ben, amikor a csapat első nemzetközi mérkőzésén felfigyelt a szegedi kosárlabdázó játékára. 2021. október 26-án játszottak a Joventut Badalaona – ahonnan most kölcsön vették a szegedi tehetséget – otthonában és 74–56-os vereséget szenvedtek. Azon a meccsen Zsombor 19 esztendősen húsz és fél percet játszott, ezalatt három pontot és három lepattanót jegyzett, fiatal kora ellenére rendkívül meggyőzően kosárlabdázott.

A szegedi kosárlabdázó, Maronka Zsombor (jobbról) Németországban tölti kölcsönben a következő szezont.
A szegedi kosárlabdázó, Maronka Zsombor (jobbról) Németországban tölti kölcsönben a következő szezont.
Forrás: Joventut Badalona

Benka azóta már a Hamburg vezetőedzője. Maronka leigazolása kapcsán elmondta, hogy több éve intenzíven követi a magyar játékos pályafutását, többször beszéltek egymással egy lehetséges együttműködés miatt. A sikerre elképesztően éhes és motivált játékosként jellemezte a magyar válogatottban is bemutatkozott tehetséget, aki 13 éves kora óta tartozik a spanyol Joventut Badalona kötelékébe.

Maronka Zsombor a 2021–2022-es idényben 2027 nyaráig meghosszabbította szerződését a Badalonával. Azóta már játszott kölcsönben a Betisben, ahol jelentősen növelte a pályán töltött játékidejét. A 2023–2024-es szezont a litván Neptunas Klaipedában –  a bajoki rájátszásban a negyeddöntőig jutotta – töltötte kölcsönben, ahol harminckét mérkőzésen játszott. Ezeken átlagosan tizenöt percet játszott, 4,8 pontot, 2 lepattanót és 0,8 asszisztot átlagolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában