Utánpótlás válogatott középpályást igazoltak

2024.07.01. 20:36

A Szeged-Csanád GA egy érkezőt és hat távozót jelentett be

Szombathelyről igazolt támadó középpályást a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgócsapata. A 18 éves Mohos Barnabás a Haladás mezében már debütált az NB II.-ben a felnőttek között.

Becsei Dávid

Mohos Barnabás a Haladásból igazol a Szeged-Csanád Grosics Akadémiába.

Fotó: Szeged-Csanád GA

Mohos Barnabás a szegediek második igazolása ezen a nyáron, korábban Varga György Balázs érkezését jelentette be a klub. Mohos a 2023–2024-es idényben tizenhárom mérkőzésen kezdőként lépett pályára z NB II.-es Haladásban, míg tizennégy meccsen csereként lépett pályára. A transfermarkt.com adatai szerint 1252 percet játszott idén, egy gólt szerzett, illetve egy asszisztot osztott ki. Egyetlen gólját a Tiszakécske ellen jegyezte, amikor csapata 3–2-re győzött, ő nyitotta a találatok sorát.

Tapolcán született, de a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedett a ballábas támadó középpályás. Az U19-es válogatottban három Európa-bajnoki selejtezőn is számítottak rá, ezeken két gólt lőtt és egy asszisztot jegyzett.

– Nagyon izgatottan várom a közös munkát. Szeretnék a lehető legjobb teljesítménnyel hozzájárulni ahhoz, hogy kiharcoljuk a feljutást. A középpályán érzem a leghatékonyabbnak magam, de a támadószekcióban is bárhol bevethető vagyok – idézi a klubhonlap Mohost.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémiához fűződő hír még, hogy június 30-án hat kölcsönjátékos szerződése is lejárt a klubnál. A 2024–2025-ös szezont Doncsecz Levente, Földi Dominik, Klausz Milán, Nagy Richárd, Nyári Patrik és Zuigéber Ákos sem a Szent Gellért Fórumban kezdi meg. A Tisza-parti klub közleménye azzal zárult, hogy az elkövetkezendő napokban újabb érkező játékosok bejelentése várható, a vezetőség azon dolgozik, hogy megerősítse a keretet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában