Helyi sport

2024.06.21. 21:00

Újabb Eb-aranyat nyert váltóban Pádár Nikolett és Ugrai Panna

Ugrai Panna és Pádár Nikolett ismét Európa-bajnok lett.

Fotó: Derencsényi István

A 4x100 méteres vegyes gyorsváltó is aranyérmet nyert a belgrádi úszó Eb-n, Pádár Nikolett és Ugrai Panna újabb aranyat szerzett.

A 4x100 méteres vegyes gyorsváltó a legjobb idővel került be az esti döntőbe, a délelőtti csapathoz képest pedig három helyen is cserélődött a csapat, így Ugrai Panna (Hód Úszó SE) mellett Kós Hubert és Szabó Szebasztián volt a magyar csapat tagja a döntőben.

A két fiú után következett a két lány, és Ugrai Panna már az első helyen adta át a váltót Pádár Nikolettnek. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója aztán simán megtartotta az első helyet, övé lett a legjobb idő a női versenyzők között - és ezzel újabb váltóban elért aranyérmet ünnepelhetett a két vármegyei úszó!

Az egység 3:25.69 perces idővel diadalmaskodott, ezzel megszerezte a magyar csapat ötödik aranyérmét a szerb fővárosban. Az érmeket Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az európai szövetség bureau tagja adta át.

Itt mindenkinek megvolt a maga szerepe, az enyém az, hogy a fiúk után egyfajta hullámtörő legyek, hogy Nikinek a végén sima vize legyen és egy jót tudjon hozni. Szerintem ez összejött, megérdemeltük az aranyérmet – mondta Ugrai Panna.

Nagyon durva volt, de láttam, hogy a fiúk tartották a lépést. Egyéniben harmadik voltam, így tudtam, hogy be tudom hozni aranyra a váltót és így is lett – értékelt az MTI-nek Pádár Nikolett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában