Két év, két érem

2024.06.26. 06:00

Szegediekkel lett világbajnoki bronzérmes az U16-os fiú vízilabda-válogatott

Gedra Botond játékosként, Juhász Zsolt pedig vezetőedzőként volt részese az U16-os fiú vízilabda-válogatott világbajnoki szereplésének, amely bronzéremmel zárult Máltán.

Becsei Dávid

Jobbról elöl a Szegedi Vízipóló Suli tehetsége, Gedra Botond, míg középen ül Juhász Zsolt, az U16-os fiú válogatott szövetségi edzője, a Szegedi VE csapatmenedzsere.

Forrás: Magyar Vízilabda-szövetség

– Nagy tanulság volt számomra ez a világbajnokság. Örülök a bronzéremnek, de amikor meghallottam a “We are the champions!” zenét, akkor azért elérzékenyültem. Rengeteget köszönhetek a családomnak és a legjobb barátomnak is. Nagy élmény volt ez a torna, örülök, hogy ismét feláltunk a vereségből, és hazahoztuk a bronzérmet – fogalmazta meg érzéseit érdeklődésünkre Gedra Botond.

Felfedezhető hasonlóság a korosztály tavalyi Európa-bajnoki menetelésében, illetve az idei világbajnoki szereplésében. 2023-ban három vereséggel kezdték Montenegróban a csoportkört, de a sajátos lebonyolításnak köszönhetően ezek a mérkőzések csak rangsorolták a nemzeti csapatokat a nyolcaddöntőre. Onnantól viszont már nem hibáztak Juhász Zsolt tanítványai, aranyérem került a nyakukba.

2024-ben magabiztosan nyerték meg a világbajnoki csoportmérkőzéseiket Gedra Botondék, majd a negyeddöntő sem okozott gondot Szerbiával szemben. Az elődöntőben viszont jött egy csúnya vereség a később világbajnoki címet nyert spanyolok ellen. Ezt követően viszont sikerült a gödörből felállnia a válogatottnak, csak úgy, mint tavaly a csoportkört követően. A hétfő esti bronzmeccsen Montenegrót győzték le.

– Végtelenül büszke vagyok a játékosaimra, mert egy tényleg nagy pofonból sikerült huszonkét óra alatt talpra állni, majd fantasztikus teljesítményt nyújtani. Jó érzéssel tölt el, hogy két év alatt két érmet szereztünk ezzel a korosztállyal. Ami pedig engem illet, idén szereztem a csapataimmal három érmet. Egyik sem arany, ez rávilágított, hogy milyen értékkel bír mindegyik külön-külön, nemhogy együtt – nyilatkozta a Délmagyarországnak Juhász Zsolt.

A magyar válogatott eredményei, bronzmérkőzés:
Magyarország–Montenegró 12–10 (2–2, 4–3, 3–3, 3–2)

Elődöntő:
Magyarország–Spanyolország 6–14 (1–3, 0–3, 2–4, 3–4)

Negyeddöntő:
Szerbia–Magyarország 7–12 (4–3, 1–2, 1–4, 1–3)

Csoportmérkőzések:
Magyarország–Németország 12–7 (2–1, 4–1, 4–1, 2–4)
Lengyelország–Magyarország 3–18 (1–3, 1–6, 0–7, 1–2)
Magyarország–Szingapúr 17–6 (5–2, 2–1, 4–1, 6–2)

A torna különdíjasai, legjobb kapus: Bruno Delmas (Spanyolország). Legértékesebb játékos (MVP): Rabb Benedek (Magyarország). Gólkirály: Yiheng Yang (Kína) 34 góllal. A torna edzője: Alex Oses (Spanyolország).

A torna álomcsapata, kapus: Bruno Delmas (spanyol). Mezőnyjátékosok: Marc Comabella (spanyol), Nardo Dragas (horvát), Kai Kaneko (amerikai), Francesco Maffei (olasz), Rabb Benedek (magyar), Yiheng Yang (kínai).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában