Helyi sport

2024.06.29. 13:42

Győzelemmel zárta első felkészülési meccsét az SZVSE

Két NB III.-as újonc gyakorolt egymás ellen az SZVSE-stadionban szombaton délelőtt.

Vajgely Pál

Illusztráció: Karnok Csaba

A labdarúgó NB III.-ban szintén újonc Tiszaföldvár ellen játszotta első felkészülési mérkőzését az harmadosztály rajtjára készülő SZVSE. A Vasutasok kezdőjében két új igazolás, Dobronoky Viktor és Kéri Tamás kapott szerepet, mellettük Benczik Zoltán, az FTC U19-ben játszó, szegedi nevelésű fiatal, valamint Zelman Levente, a Szeged-Csanád GA 19 éves kapusa volt ott a kezdőben.

Egy bal oldali beadás után Dobronoky kapáslövésével szerezte meg a vezetést az SZVSE, a vendégek igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani – ám mégis egyenlítettek a szünet előtt, miután egy kezezés utáni büntetőt gólra váltottak. A második félidő elején Albert találatával gyorsan újra előnybe került az SZVSE, de a vendégek egy eladott labdára csaptak le, és használták ki a ziccert, 2-2.

Csak néhány percig volt döntetlen, mert egy jobb oldali beadásra érkezett a Kiskundorozsmától megszerzett Kalapács Marcell, aki az ötösről a kapuba lőtt, majd nem sokkal később Lévai fordult le emberéről, és lőtte ki a bal alsót, ezzel beállítva a 4–2-es végeredményt. 

Az SZVSE-ben játszott még Povázsai Zsolt (tavasszal Szeged-Csanád GA), Orovecz Ádám (Érsekvadkert), a kapus Cselik Döme (Bácsalmás) és Szüts Szilárd (SZEOL SC) is. A piros-kékek legközelebb szerdán 18 órától a Dabas ellen gyakorolnak majd hazai környezetben. 

Kelemen Balázs: Elsőre tökéletes volt, talán még több is volt a pozitívum, mint amit vártunk. Elég sok próbázó, fiatal volt, az első félidőben az a mag játszott, amely kiharcolta a feljutást, majd szinte sorcsere volt. Elkerülhető gólokat kaptunk, viszont szép gólokat szereztünk és kihagytunk két-három helyzetet. Tudjuk, hogy ellenfelünknek voltak hiányzói, és a bajnoki teljesen más, de az önbizalmunknak ez tökéletes volt.

Szegedi VSE–Tiszaföldvár 4–2 (1-1)
SZVSE: Zelman – Csamangó, Rádai, Mezei, Dobronoky, Lévai, Kelemen, Benczik, Albert, Kéri, Amariutei. Játszott még: Cselik (kapus), Kalapács, Orovecz, Bényi, Povázsai, Miklós-Balogh, Szüts, Fodor. 
Szegedi gólszerzők: Dobronoky, Albert, Kalapács, Lévai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában