Helyi sport

2024.06.19. 11:22

Egyéni csúcs Ugrai Pannától, Pádár Nikolett nem jutott tovább 200 gyorson

Meglepetéssel folytatódott az úszók Európa-bajnoksága Belgrádban.

Delmagyar.hu

Pádár Nikolettnek nem sikerült a továbbjutás a kedvenc számában.

Fotó: Derencsényi István

Női 200 méter gyorsúszásban rendeztek előfutamokat a belgrádi Európa-bajnokság szerda délelőtti programjában, a futamokban pedig ott volt Ugrai Panna (Hód Úszó SE), valamint az ezen a távon olimpiai szintidővel rendelkező, előző nap 100 gyorson bronzérmet szerző Pádár Nikolett (HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet).

Ugrai Panna mintegy másfél másodpercet javított az egyéni csúcsán, és 1:58.07-es idővel ért célba, amivel futamában a második lett.

Végre kijött ez belőlem, a legvégén már elképesztően elsavasodtam, így a benyúlás nem is sikerült annyira – mondta Ugrai.

Pádár Nikolett 1:58.96-os időt úszott a futamában, majd jött a szám harmadik magyar indulója, Ábrahám Minna, aki 1:58.83-as idejével Pádár előtt végzett. A szegedi úszó így hiába zárt összesítésben a hetedik legjobb idővel, mivel egy nemzetből a két legjobb juthat tovább, ez pedig Ugrai Panna és Ábrahám Minna, így Pádár Nikolett nem jutott be a legjobb 16 közé. A szám elődöntőjét ma 18.30-tól rendezik. 

A délelőtti program a nők 4x100 méteres gyorsváltóinak két előfutamával zárult, az Ugrai Panna, Jakabos Zsuzsanna, Senánszky Petra, Molnár Dóra összeállítású négyes 3:42.04-es idővel az első helyen került a fináléba.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában