A SUP-versenyzők után a gyorsasági szakág is bemutatkozik

2024.06.12. 18:09

Beindul az igazi nagyüzem

A szegedi Maty-éren a felnőtt gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon az első nap a szörfdeszkásoké volt, csütörtök reggeltől pedig már következnek a többi szakág küzdelmei is.

Mádi József

Az Európa-bajnokság első napja a SUP-versenyzőké volt.

Fotó: Karnok Csaba

Nem kímélte az időjárás a kajak-kenu Európa-bajnokságok történetében először programba kerülő SUP-versenyzőket, hiszen masszív eső kísérte a napjukat a szegedi Maty-éren.

A szakág népszerűségét egyébként jelzi, hogy a férfiak 200 méteres sprint számában a 61 induló miatt nyolc előfutamot rendeztek – a szegediek olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila sajnos csak ötödik lett a saját selejtezőjében, így nem került tovább a következő körbe.  

A magyar versenyzőkkel telített SUP (38 nő és 68 férfi startol) technikai versenyszámában a hölgyeknél Kocsis Csillag, a férfiaknál Szabó Zénó az A döntőbe jutott, míg a sprintben Kocsis Csillag szintén finalista.

Az igazi nagyüzem csütörtök reggel indul be – annyira komoly lesz a start, hogy az egész kontinensviadal legelső futamában az éppen aktuális világ- és olimpiai bajnok német, az Európa-bajnok spanyol egység, valamint a két szegedit foglalkoztató magyar K4 500 méteres hajó is vízre száll 8.30-kor. Az MVM Szegedből Nádas Bencének és Kuli Istvánnak, valamint Tótka Sándornak és Csizmadia Kolosnak komoly teszt lesz már a bemutatkozás, és ha az első háromban végeznek, egyből döntőznek, ha nem, még vár rájuk egy középfutam.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában