Helyi sport

2024.03.30. 20:52

Drámai meccsen maradt le a felsőházi rájátszásról az SZTE-Szedeák – FOTÓK

Tizennégypontos hátrányból is visszajött az alapszakasz utolsó mérkőzésén az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a DEAC ellen, ám végül a hajdúságiak örülhettek.

Vajgely Pál

Brendan Bailey négy triplát dobott, de ez is kevés volt a DEAC legyőzéséhez.

Fotó: Török János

Kiváló tripladobó-formában kezdte a sorsdöntő meccset a DEAC az újszegedi sportcsarnokban: mindkét csapat számára ugyanis a felsőházi rájátszásba való bejutás volt a tét, és ez mindkét csapatnak győzelem esetén jöhetett volna össze. 4–11 után aztán kezdett összeállni a Szedeák játéka, de hátul nem tudták tartani a Drenovac-Williamson kettőst, akiknek vezérletével a nagyszünetben kilenc ponttal vezetett a DEAC.

A második félidő egy debreceni triplával, majd egy Garamvölgyi-kosárral kezdődött, így már 14 pont volt a Tisza-partiak hátrnya. Kapaszkodott a Szedeák, a magas tempójú mérkőzésen hiába jött fel kilenc pontra Simándi Árpád együttese, Edwin vezérletével a negyed felénél ismét 14 volt a DEAC előnye. Innen is sikerült felállnia a Szedeáknak, és a negyed végére hatpontosra faragta hátrányát.

Öt szegedi pont jött kezdésként a negyedik negyedben, robbant a csarnok, rögtön nyílt meccs lett belőle Bailey triplája után, 74–75-nél kért időt a DEAC. Sokáig maradt az egylabdás különbség, 79–81 után azonban nem sikerült egyenlíteni, ellenben Tadics egy triplát jegyzett, amivel hét ponttal vezetett a DEAC, négy perccel a vége előtt.

Ismét jött öt gyors szegedi pont, 84–86 után azonban Williamson sarokhármasával újra a DEAC-nál volt az előny. Az utolsó perc efordulva Locke ugyan kiegyenlített egy triplával (89–89), ám erre Drenovac is kintről válaszolt. 89–92 után már a büntetőzésről szólt a meccs, ebben pedig pontosabb volt a DEAC, amely ezzel a győzelemmel bejutott a bajnoki negyeddöntőbe – az SZTE-Szedeák pedig az alsóházi rájátszásban folytathatja majd, ahol az Oroszlány, a Körmend, a Kecskemét, a Paks és a Kaposvár lesz az ellenfele.

 

SZTE-Szedeák–DEAC 91–96 (18-23, 24-28, 27–24, 22–21)
Tippmix férfi NB I./A csoport, 26. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Praksch, Nagy V., Németh.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 19, Locke 19/9, Cohill, Bognár 7, Lake 12. Csere: Balogh 5/3, Zsíros 5/3, Mucza 7, Bailey 17. Vezetőedző: Simándi Árpád.
DEAC: EDWIN 16, Neuwirth, DRENOVAC 27/9, Buljevic 4, WILLIAMSON 21/12. Csere: MÓCSÁN 19/9, Garamvölgyi 3, Tadics 3/3, Várszegi 3/3. Vezetőedző: Andjelko Mandics. 
Kipontozódott: Edwin (40.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában