Helyi sport

2024.01.23. 17:36

Nehéz versenyeken van túl Sándor Lilla Kangvonban

Lezajlott az ifjúsági téli olimpián az 500 és az 1500 méteres futam, mindkettőben a 29. helyen végzett a szegedi Sándor Lilla.

Delmagyar.hu

Sándor Lilla értékes tapasztalatokat szerzett Koreában.

Fotó: olimpia.hu

Javában zajlik az ifjúsági téli olimpia a dél-koreai Kangvonban. A negyedik alkalommal megrendezett viadalon a gyorskorcsolyázó Sándor Lillának köszönhetően szegedi induló is van a magyar csapatban.

Hétfőn 500 méteren rendeztek futamot, ahol Sándor Lilla a 29. helyen végzett – a másik magyar induló, Vancsó Rebeka 19. lett. Kedden már az 1500 méteres futam következett, a Tornádó Team Szeged versenyzője pedig megismételte előző napi eredményét, mert ezen a távon is 29. helyen zárt, Vancsó Rebeka egy hellyel a szegedi sportoló előtt végzett.

Még a tegnapinál is nehezebb verseny volt, pedig úgy álltam oda a rajthoz, hogy nagyon jó lesz, készen állok. Az időeredményem azonban nem lett olyan jó, mint amire számítottam, nem tudom az okát, de várom a tömegrajtos versenyt, hogy megmutathassam, mit tudok – mondta a futamot követően az olimpia.hu-nak Sándor Lilla. A Tornádó Team Szeged versenyzőjére még egy szám vár Kangvonban, pénteken rendezik ugyanis az általa is említett, és legjobban várt tömegrajtos futamot.

A Tornádó Team Szeged néhány nappal a téli ifjúsági olimpia előtt a junior korú nagypályás gyorskorcsolyázók országos összesített bajnokságán vett részt – itt Sándor Lilla különösen a leghosszabb távon lért kiemelkedően jó eredményének köszönhetően országos bajnoki címet szerzett, míg Iványi Kata a dobogó harmadik fokára állhatott.

A junior E korosztályban Lilla húga, Sándor Léna minden távon első lett, így magabiztosan lett országos bajnok, míg a junior D korosztályban Csanádi Jázmin szoros versenyben összetett második lett. A junior E kategóriás fiúk versenyében György-Gombos Csanád a második napon kiválóan korcsolyázott, így ezüstérmes lett, míg a szegedi csapat legfiatalabb tagja, Pintér Nóra az első napi bukást követően nagyszerűen versenyzett, így a harmadik helyre felküzdötte magát – ezzel a Tornádó Team Szeged valamennyi tagja éremmel a nyakában térhetett haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában