Helyi sport

2023.12.10. 17:37

Két századon múlt az Eb-érem Pádár Nikolettnek

Új junior Európa-csúcsot úszott az előfutamban, a fináléban pedig az utolsó hosszig a dobogós helyen haladt Pádár Nikolett a rövidpályás Európa-bajnokság 200 méteres gyorsúszó számában.

Delmagyar.hu

A döntő legfiatalabbjaként közel állt a dobogóhoz Pádár Nikolett.

Fotó: Kovács Tamás

Remek előjelekkel várhatta a 200 méter gyorsúszás döntőjét Pádár Nikolett a romániai Otopeniben megrendezett rövidpályás Európa-bajnokságon. A Szegedi Úszó Egylet 17 éves sportolója junior Európa-csúcsot úszott az előfutamban, és a második legjobb idővel került be a szám döntőjébe. A finálé legfiatalabb résztvevőjeként 175 méterig a harmadik helyen haladt, ám végül a brit Freya Colbert két századmásodperccel megelőzte őt, így Pádár Nikolett a negyedik helyen végzett a döntőben.  A szegediek tinédzsere 1:54.09 perces idővel csapott célba, a számot a brit Freya Anderson nyert 1:52.16-tal.

– Szerintem nagyon erős volt a kezdés, viszont összességében ez egyáltalán nem volt egy rossz úszás, nagyon örülök annak, hogy Európában a felnőtt mezőnyben negyedik vagyok tizenhét évesen. Jövőre szeretnék bizonyítani, hogy képes vagyok többre, hiszen nagyon szerettem volna jobb időt úszni és a dobogóra állni – nyilatkozta a futamot követően Pádár Nikolett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában