Labdarúgás, NB III.

2023.11.05. 16:42

HFC-pontvesztés fájdalmas körülmények között

Hiába vezetett 2–0-ra már az első félidőben a Hódmezővásárhelyi FC a BKV Előre vendégeként, egy 95. percben értékesített hazai büntetőnek köszönhetően be kellett érnie egy ponttal a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 14. fordulójában.

Becsei Dávid

Hatmeccses veretlenségi sorozatban van a HFC, de ezek közül három döntetlen.

Forrás: a Hódmezővásárhelyi FC Facebook-oldala

Az elmúlt időszak heves esőzéseinek következményeként a BKV Előre pályája is rendkívül mély talajúvá vált, de a mérkőzés megrendezése nem forgott veszélyben.

Kiválóan kezdett a HFC, ugyanis a negyedik percben egy nagy bedobást követően Dóra Donát egy fejesgóllal vezetéshez juttatta, 0–1. Uralták az első húsz percet a vendégek, több lehetőségük is adódott a gólszerzésre, de a szélekről jövő labdákra rendre rosszul centereztek. A játékrész második felére kissé megfordult a játékképe, hátrább szorultak, a hazaiak pedig szögletek után és távoli kísérletekből veszélyeztettek. Deczki viszont állta a sarat. A szünet előtt egy buktatás után Gréczi növelte az előnyt büntetőből, 0–2.

A második félidő eleje ismét vásárhelyi mezőnyfölényt hozott, ami közben egyre inkább bátorodott fel a BKV előre, amelynek nagyon sokszor sikerült megbontani a HFC jobb oldali védelmét. A 69. percben Keresztes a tizenhatos vonalán keresztbe futva szépített egy bombagóllal, amitől még inkább erőre kaptak a hazaiak.

Többször is lezárhatta volna egy harmadik találattal a HFC a győzelem sorsát, de rendre rossz döntést hoztak a helyzetbe kerülő labdarúgók. A hosszabbításban egy beadást rosszul kísért Zámbori, szabálytalankodott, a megítélt, majd értékesített 11-essel pedig otthon tartott egy pontot a BKV Előre.

Igazán kár a vásárhelyi pontvesztésért az utolsó pillanatban, ugyanis beérhette volna pontszámban a Vasas II.-től otthon 2–1-es vereséget szenvedő második ESMTK-t, míg a Békéscsabán döntetlenező (2–2) Körösladányt meg is előzhette volna. A 15. fordulóban vasárnap 13 órára az ESMTK érkezik Hódmezővásárhelyre.

Antal Krisztián: – Nagyon mély talajú pályán játszottunk, ami egyik csapatnak sem kedvezett. Kétgólos előnyből meg kellett volna nyerni a mérkőzést! Nagyon rossz elveszteni két pontot egy büntetővel a 95. percben idegenben, de fel kell állni ebből a csalódottságból.

BKV Előre–Hódmezővásárhelyi FC 2–2 (0–2)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 14. forduló. Budapest, BKV Előre Stadion. Vezette: Papp Ádám (Kulman, Czeglédi).
BKV Előre: Horváth G. – Balogh M., Forgács, Szabó N., Kubó, Rimóczi, Kesselbauer (Zoboki, 61.), Dani Z., Ihos, Kerék, Takács. Edző: Balogh Béla.
HFC: Deczki – Ondrejó (Sipos G., 87.), Arany (Borbás, 60.), Tóth D., Vladul (Juhász J. 78.), Guth, Zana, Rabecz (Hegedűs M., 60.), Gréczi (Dobronoky, 78.), Zámbori D., Dóra D. Edző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Kerék (69., 95. – a másodikat 11-esből), ill. Dóra D. (4.), Gréczi (43. – 11-esből).
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában