Helyi sport

2023.08.01. 20:56

Sima győzelemmel kezdett a női U19-es röplabda-válogatott Szegeden - GALÉRIA

Magabiztos győzelemmel kezdte a részben szegedi rendezésű női U19-es világbajnokságot a magyar korosztályos válogatott. Baksa Pannáék az első perceket leszámítva végig uralták a meccset, és három szettben győztek Chile ellen.

Vajgely Pál

Három szettben nyertek a magyar lányok Chile ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Szép számú magyar szurkoló látogatott ki a részben szegedi rendezésű női U19-es röplabda-világbajnokság nyitónapjára, a Pick Arénában a magyar korosztályos csapat első ellenfele Chile volt. A magyar drukkerek végig hangosan biztatták a lányokat: a keret szegedi tagja, Baksa Panna pedig külön zászlót is kapott a drukkerektől. Ha már a szurkolók, egy maroknyian Chiléből is érkeztek a Pick Arénába.

A dél-amerikaiak a lelátón és a pályán is lendületesen kezdtek, de König Gábor időkérését követően rendezte a sorait a magyar csapat, és az első játszma második felében már abszolút irányította a játékot, majd 25:17-re meg is nyerte azt. A lendület kitartott a második szettre is, a chileiek szerváit jól hatástalanította a magyar csapat, és magabiztosan húzta be a második játékot is, 25:11. A harmadik szettben sem változott a játék képe, Chile nem tudott változtatni, miközben a magyar lányok kiegyensúlyozott, stabil teljesítményt nyújtottak. Az első meccslabda még ugyan kimaradt, a másodikat viszont már kihasználta a magyar csapat, (25:18) amely ezzel egy könnyed, 3:0-ás győzelemmel kezdte a világbajnokságot. 

 

– Nagyobb és szélesebb a csarnok, ehhez hozzá kellett szoknunk az elején, de utána teljesen rendben volt a mai meccs. Kína ellen már nehezebb dolgunk lesz, hiszen a címvédőről van szó, de azon leszünk, hogy pontot szerezzünk, vagy akár újabb győzelmet arassunk – mondta a meccs után Baksa Panna. 

A C csoport másik találkozóján a négyszeres világbajnok Kína szintén sima, 3:0-ás győzelmet aratott Argentína fölött, míg a csoport harmadik találkozója, az Egyiptom–Kamerun találkozó lapzártánk után ért véget. A magyar lányok számára a mai napon folytatódik a világbajnokság, amikor is 18 órától Kína lesz az ellenfél. A világbajnokság magyar mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti, a szurkolók pedig csak online vehetnek jegyet az eseményre, a Pick Arénánál nincs helyszíni jegyárusítás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában