Helyi sport

2021.03.25. 11:22

Hivatalos: két kézilabdázó távozik a MOL-PICK Szegedből

Miután tegnap este 29-22-es tatabányai sikerével a MOL-PICK Szeged bejutott a férfi kézilabda magyar kupa négyes döntőjébe, ma a Tisza-parti klub bejelentette, a szezon végén két játékosa távozik.

B.D.

20210206 Szeged MOL-PICK Szeged-PSG férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés a sportcsarnokban. Képen: Joan Canellas, Viran Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Két, 2018 nyarán igazolt játékosa távozik a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának. A 24 éves cseh válogatott jobbátlövő, Stanislav Kaspárek kétéves szerződést kötött a nyártól a fehérorosz Meskov Breszt csapatával. Korábban a szegediek már bejelentették, Kaspárek posztjára leigazolták Veszprémből a norvég vb-ezüstérmes Kent Robin Tönnesent.

A következő két szezonban svájci Kadetten Schaffhausenben folytatja pályafutását a 34 éves spanyol világ- és Európa-bajnok irányító, Joan Canellas, aki Kaspárekhez hasonlóan 2018 nyarán költözött Szegedre, és 2019-ben magyar kupát nyert a csapattal.

Néhány nappal ez előtt Dmitrij Zsitnyikov leigazolását szintén bejelentette új klubja, a lengyel Orlen Wisla Plock.

A MOL-PICK Szeged korábban két játékos leigazolását jelentette be a 2021-2022-es idénytől. Az osztrák válogatott balszélső, Sebastian Frimmel Schaffhausenből, Tönnesen Veszprémből érkezik Szegedre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában