Büszke ikerfiaira Molnár Tamás, sikeresen mutatkoztak be az OB I.-ben

2020.11.17. 07:19

Történelmi gólokat lőttek

Kilenc koronavírussal fertőzött felnőtt játékosát nélkülözte a Honvéd otthonában is a Szegedi VE vízilabdacsapata, amelyben életük első felnőtt OB I.-es meccsét játszották a Molnár-ikrek, Lóránd Hugó és Benedek Manó, akik a debütálást egy-egy góllal tették felejthetetlenné.

Becsei Dávid

Budapest 20201114 Vízilabda 2020 férfiak OBI OB1 Honvéd Szeged Fotó Balogh László Nemzeti Sport Molnár Benedek Manó Molnár Lóránd Hugó

Fotó: Balogh László

November első napjaiban derült ki, hogy a Szegedi VE nyolc játékosa megfertőződött a Covid-19-cel. Néhány nappal később még egy játékos produkált közülük pozitív koronavírustesztet, így összesen kilenc játékosára nem számíthatott tartósan Szabó Zoltán vezetőedző.

Ebben a helyzetben a BEK-győztes vízilabdázó az utánpótláshoz nyúlt, SZVPS-tehetségek egész sora mutatkozott be az OB I.-ben, köztük az utolsó, Honvéd ellen (20-2-as vereség) a Molnár-ikrek, Lóránd Hugó és Benedek Manó, ráadásul ők ketten szerezték a szegedi gólokat.

– Rendhagyó a helyzet, amely zajlik a magyar vízilabdában és az egész világon, éppen ez tette lehetővé, hogy a 2005-ös csapatból szinte mindenki debütált az OB I.-ben – jegyezte meg Molnár Tamás, a Szegedi VE ügyvezető igazgatója. – Büszke vagyok az ikrekre. Nagyon keményen és óriási motivációval dolgoznak, hatalmas fantázia van ebben a korosztályunkban.

A háromszoros olimpiai bajnok a Kőér utcai sportuszodában élőben tekintette meg a mérkőzést, amelyen fiai történelmi gólokat szereztek.

– Az ember ilyenkor elmondja azokat a tanácsokat, amiket régen ő is kapott. Jól emlékszem az első OB I.-es meccsemre, vagy éppen a debütálásomra a válogatottban. A legfontosabb, hogy ne izguljuk túl a helyzetet. Az ilyen kapott lehetőség azt jelenti, hogy méltónak találják rá őket a bemutatkozásra. Kértem, hogy a védekezést próbálják meg lehetőleg hiba nélkül lehozni, míg ha elöl kínálkozik lehetőség, bátran éljenek vele – árulta el lapunknak Molnár Tamás.

Ez a hétvége extra motiváció a srácoknak, az óriási élmény mellett láthatják, hogy van miért dolgozni.

– A felnőtteknél letelt a karantén, többen edzésre jelentkeztek hétfőn. Egy másodpercig sem kockáztatjuk az egészségüket, megnézzük, hogy mennyire terhelhetőek, van-e tüdő- vagy szív­panaszuk, valamint laborvizsgálatok is várnak a játékosokra az éles bevetés előtt. Remélem jó hetünk lesz, és jövő szerdán néhányan már esetleg kaphatnak néhány percet az UVSE elleni hazai meccsen – zárta a beszélgetést Molnár Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában