Férfi vízilabda

2020.11.14. 12:30

Szegedi VE: góllal debütáltak az OB I.-ben a Molnár ikrek

Újabb fiatalok debütáltak a Szegedi VE férfi vízilabdacsapatában, amely ma délelőtt a Honvéd otthonában pótolt bajnoki mérkőzést. A hazaiak nyertek 20–2-re, a két szegedi gólt a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás fiai, Molnár Hugó és Molnár Benedek szerezték, akik életük első felnőtt OB I.-es találkozóján ugrottak medencébe.

B.D.

Szeged 2020.11.13. Sportuszoda Szeged - Miskolc Vízilabda mérkőzés Képem: Fotó: Török János

Fotó: Török János - archív

 

Honvéd–Szegedi VE 20–2 (4–0, 3–0, 8–1, 5–1)

E.ON férfi vízilabda OB I., 9. fordulóból pótolt mérkőzés. Budapest, Kőér utcai sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács Cs. T., Tordai.

Honvéd: Farkas D. – Kiss B., Hosnyánszky 1, Illés, Simon, Fejős 3, Manhercz Á. 5. Csere: Gregor, Ekler 3, Szirányi, Decker Á. 1, Chilkó 1, Molnár G. 6. Vezetőedző: Szivós Márton.

Szegedi VE: Katona – Lakatos, Szporny, Börcsök, Boros, Somlai, Mekkel. Csere: Susnjar (kapus), Molnár H. 1, Molnár B. 1, Mikházi, Antal, Körmendi, Sallai. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 8/2.

Ötméteresből: 5/4, ill. -.

Kipontozódott: Gregor, ill. Mekkel.

Szabó Zoltán: – Le kellett játszani, úgyhogy lejátszottuk a mérkőzést. Szakmailag értékelni nehéz, hiszen ismét kilenc Covid-pozitív játékosunk nélkül vízilabdáztunk. Ráadásul, akik pénteken a Miskolc ellen lehetőséget kaptak az utánpótlásból, azok nem tartott velünk a Honvéd ellen, így újabb öt újoncot avattunk. Köszönjük a Honvédnak, hogy a legerősebb összeállításában komolyan vette a mérkőzést. Örülök, hogy a fiatalok helytálltak, becsülettel küzdöttek még akkor is, amikor 16 volt az átlagéletkora a csapatnak a vízben. Ismét 12 saját nevelésű pólós volt a keretben, lehetett látni a szegedi vízilabdázás jövőjét, amit most a szükség hozott. Hétfőn csatlakoznak hozzánk a koronavírus-fertőzésből felépülő játékosaink, ezzel bízom benne, hogy ezt a fejezetet lezártuk, és az év hátralevő hat meccsét teljes kerettel játszhatjuk le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában