A cigánybáró operettel indul jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékok

Visszatér az Ezeregy éjszaka és a Rebecca musical a Dóm térre, színpadra kerül A cigánybáró operett és A 3 testőr musical. Kihirdették a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári programját. Szinetár Miklós 34 év után tér vissza rendezni a Dóm térre.

Delmagyar.hu

Barnák László főigazgató a Szegedi Szabadtéri Játékok közösségi oldalán jelentette be a Dóm tér jövő nyári fesztiválprogramját hétfőn. 

Rebecca, szegedi nemzeti színház, előadás
Öt estére tér vissza a Rebecca musical a Dóm térre. Archív fotó

2025. június 27-én ifjabb Johann Strauss A cigánybáró című nagyoperettjét láthatja majd a közönség. A Magyar Állami Operaház színpompás, látványban az 1700-as évek hangulatát megidéző sikerprodukcióját klasszikus kivitelben élvezhetik majd a látogatók a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Szinetár Miklós rendezésében, aki az 1991-es Turandot óta először, 34 év után tér vissza rendezőként a Dóm térre.

Július 4-én, 5-én és 6-án kicsik és nagyok ismét együtt dúdolhatják majd Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszakájának feledhetetlen dalait, és szurkolhatnak a Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté által megformált hősöknek. Az eredeti színrevitelben, Juronics Tamás rendezésében, Bujdosó Nóra látványvilágával csak ősbemutatója helyszínén, Szegeden lesz látható a produkció.

Jövőre ismét színre viszik az idei évad kirobbanó közönségsikerét, Michael Kunze és Sylvester Levay Rebecca című musicalét is. Béres Attila rendezésében, Gubik Petra, Dolhai Attila, Gallusz Nikolett, Janza Kata, Udvaros Dorottya, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Bálint Ádám közreműködésével júliusban öt estére tér vissza a Rebecca a Dóm térre.

Újdonságként pedig öt estén át a bajtársiasság, a szerelem, az ármány és a kaland kerül a nagyszínpadon a reflektorfénybe. Augusztus 8-án, 9-én, 10-én, 15-én és 16-án A 3 testőr című musicalt tűzték műsorra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában