Örömkoncert

2 órája

Zenét ajándékozott a gyerekeknek Hegedűs Endre zongoraművész – videóval

Isten és a zeneszerzők titkos üzenetéről, a szépség munkatársaként vállalt feladatáról, szellemi energiákról is beszélt lapunknak Hegedűs Endre zongoraművész. Az ismert szólista ajándékkoncerttel lepte meg a vásárhelyi gyerekeket.

Tábori Szilvia

Hegedűs Endre zongoraművész szerint a gyerekek többnyire nagyon hálásak a zenéért, amikor koncert közben a zenész és hallgatósága között kialakul egyfajta semmi máshoz nem hasonlítható kontaktus. A fiatalok pedig megérzik a termet betöltő szellemi energiát – nyilatkozta lapunknak a hódmezővásárhelyi születésű, többek között Kossuth-díjjal is elismert zenepadagógus, aki az esti hangverseny előtt még ajándékkoncerttel lepte meg a diákokat október 4-én, pénteken délelőtt a művelődési központban.

Hegedűs Endre, zongoraművész, koncert, gyerek, Hódmezővásárhely
Hegedűs Endre zongoraművész a zene örömét ajándékozta a vásárhelyi gyerekeknek. Fotó: Tábori Szilvia

 

A nemzetközi és a hazai hangversenyélet ismert szólistája a telt házas délelőtti koncert után arról is beszélt lapunknak: a mai gyerekek lelkét a digitális eszközök nem a legjobb irányba viszik. A pszichológusok szerint az alfa generáció már mindössze nyolc percet tud egyetlen dologra összpontosítani, a majdnem egy teljes órás komolyzenei koncerten mégis érzi a figyelmüket. 

Úgy vélem a fejlődő gyereklélek a rosszra és a jóra egyaránt fogékony, ezért fontos az, hogy az utóbbival találkozzon gyakrabban. Én a szépség munkatársa vagyok és megpróbálom azt a csodálatos kincset,  amit az elmúlt évszázadok európai zenekultúrája ránk hagyományozott, átadni gyereknek és felnőttnek egyaránt 

– hangsúlyozta Hegedűs Endre.  

Személyes hangvételű anekdotákkal, ismeretterjesztő felvezető gondolatokkal is színesítette koncertjét. A Bartók dalok előtt gyerekkori élményeit mesélte a kukoricafosztásról, a 15. Magyar Rapszódia előtt pedig arról beszélt, hogy Liszt Ferencet a tehetsége miként menekítette meg a börtöntől egy olyan korszakban, amikor a híres Rákóczi nóta feldolgozását nem szabadott volna játszani. 

A legfontosabb feladat átadni a zeneszerző legfontosabb szándékát, az érzéseit, illetve azt a titkos üzenetet, amelyet hitem szerint a mesterművek mélyére Isten helyezett. Az emberek pedig nagyon is fogékonyak erre 

– mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában