SZTE partneri program

7 órája

Főszerepben a pályaválasztás a Bethlen-gimnáziumban is

A pályaválasztásban segíti a végzős diákokat a Szegedi Tudományegyetem Középiskolai Partneri Programja, amelyben a vásárhelyi Bethlen-gimnázium is részt vesz.

Tábori Szilvia

Tizenévesen dönteni a pályaválasztásról sosem könnyű, ám a mai információkkal túlzsúfolt világban talán még nehezebb a végzős középiskolások helyzete. A vásárhelyi Bethlen-gimnázium évek óta részt vesz a Szegedi Tudományegyetem Középiskolai Partneri Programjában, amely kellő információval segíti a fiatalokat. Fő szempont a tehetséggondozás, illetve támogató segítés a pályaválasztáshoz.

Bethlen gimnázium, SZTE Középiskolai Partneri Program, pályaválasztás
Megerősítette együttműködését az SZTE a régió középiskoláival. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Kovács Eszter, a Bethlen Gábor Református Gimnázium matematika-fizika szakos pedagógusa szerint van olyan diákjuk, aki már egészen fiatal korától tudatosan készül a jövőjére és kitart amellett. Mások a középiskolás évek alatt döntenek, viszont előfordul az is, hogy valaki tényleg csak az utolsó pillanatban választ egyetemet. A pedagógus úgy vélekedett, egyáltalán nem meglepő, ha a rohanó világban a mai fiatalok egy része nehezebben dönt. 

Az SZTE partneri programja éppen azért sikeres, mert konkrét információkkal szólítja meg a fiatalokat. A gimnazisták munkaerőpiaci és önismereti, illetve kommunikációs készségeket fejlesztő tréningeken vehettek részt, megismerkednek különböző tudományterületekkel, látogathatnak az egyetemen kifejezetten nekik szánt foglalkozásokat. A személyes tapasztalattal, a szélesebb körű tájékozódással magabiztosabban tudnak dönteni.

A Bethlen-gimnáziumban az aktuális tanév végén négy osztály mintegy 110 diákja ballag, egynegyedük angol, illetve magyar-történelem szakról, két tucatnyian természettudományos szakterületről, illetve búcsúzik egy 8 évfolyamos osztály is. Az iskola őszi pályaorientációs napjára meghívják majd az SZTE Partneri Program képviselőit.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában