Ösztöndíj

2 órája

Havi 400 ezer forintos ösztöndíjat is nyerhetnek az SZTE hallgatói

10 milliárd forintos pályázati kerettel startol a Pannónia Ösztöndíjprogram 2024-ben induló első projektszakasza.

Delmagyar.hu

A rövid és hosszú távú mobilitásokat egyaránt kínáló Pannónia Ösztöndíjprogram 2024-ben induló első projektszakasza 10 milliárd forintos pályázati kerettel startol, ami 8000 felsőoktatási hallgatónak, oktatónak és munkatársnak biztosít külföldi mobilitási lehetőséget. Közülük 200 hallgató tanulhat a világ legjobb egyetemein kiválósági ösztöndíjjal. 

SZTE, ösztöndíj, pályázat
10 milliárd forintos pályázati kerettel startol a Pannónia Ösztöndíjprogram. Fotó: Frank Yvette/ Illusztráció

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói számos mobilitási program keretében tanulhatnak külföldön ebben a tanévben is. A világ valamennyi országában valósíthatók meg rövid (5-30 nap) vagy hosszú (2-12 hónap) idejű tanulmányok, szakmai gyakorlatok vagy diploma utáni szakmai gyakorlatok a Pannónia Ösztöndíjprogram támogatásával, ehhez a hallgatók saját intézetük vagy karuk koordinátoránál nyújthatnak be pályázatot. A Pannónia Ösztöndíjprogram kutatások vagy konferencián történő előadás megvalósításához is nyújt támogatást. 

A Szegedi Tudományegyetemről jelenleg 570 partnerintézménybe lehet pályázni. Az ösztöndíj mértéke változik a célországtól és a mobilitás típusától függően, valamint további kiegészítő támogatásokat, például tandíj-kompenzációt, illetve szociális alapú juttatást tartalmazhat. A hosszú távú hallgatói mobilitások ösztöndíjösszege célországtól függően elérheti a havi 400 ezer forintot is. A program garantálja a hallgatók számára a kint szerzett kreditek elismerését: a hallgató tanulmányi mobilitása alatt végzett tevékenységet a küldő intézménynek el kell fogadnia és teljes mértékben meg kell feleltetnie a tantervi struktúrának. Minden további információ elérhető az SZTE saját Pannónia-honlapján

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában