Helyi kultúra

2024.07.06. 12:00

Sör- és grillfesztivál lesz a jövő héten

Szabó Imre

Sör- és grillfesztivált rendeznek Makón a jövő hét végén, július 12. és 14. között. Az első hasonlót tavaly nyáron szervezték, és várakozáson felüli sikert aratott.

sör
A sör- és grillfesztivál tavaly, a városközpontban is nagy sikert aratott. Archív fotó: Szabó Imre

A Beer-lak fantázianevű rendezvény idén sok tekintetben különbözni fog az előzőtől. Például abban, hogy nem a 43-as főútvonal lezárt főtéri szakaszán tartják, hanem a borfesztiválhoz hasonlóan a Makovecz téren. A kilátogatókat péntektől vasárnapig 11 sörfőzde 80-féle söre, gasztroudvar és kézműves vásár várja mindhárom napon.

További különbség, hogy grillversenyt most nem rendeznek, de ilyen jellegű ételkülönlegességek, finomságok szerepelni fognak a kitelepült büfék kínálatában. Rendeznek ráadásként sörös vetélkedőket, a gyerekeket pedig ugrálóvár és körhinta várja.

Ami a zenei kínálatot illeti, jövő pénteken az este 7 órai fesztiválmegnyitó után a Vegas Show Band , majd a Suncity Brass lép fel. Szombat este Solere, valamint a Show és Bors zenekar, vasárnap pedig a Kacaj együttes, illetve Ganxsta Zolee és a Kartel szórakoztatja a közönséget. A focirajongóknak sem kell hazamenniük a zárónapi koncertek után, hiszen 11 órától óriáskivetítőn lehet majd nézni az EB-döntőt élőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában