Helyi kultúra

2024.07.16. 11:04

Plein Air Nemzetközi Alkotótelep bemutató lesz Csongrádon

Tábori Szilvia

A Plein Air Nemzetközi Alkotótelep bemutatója lesz július 17-én, szerdán 19 órától a csongrádi Justh Gyula utca 43. szám alatti magánház kertjében. Vendégek lesznek Gubik Korina, Újvidéken élő és alkotó képzőművész, Árnyas Koppány, jelenleg Norvégiában élő és alkotó festőművész és Ágoston Lóránt festőművész, zenész. Az ingyenes esemény házigazdája Kecskés László.

Erősödő emberi és szakmai kapcsolatok – ez a Plen Air titka. Archív fotó: Frank Yvette

A XXXIV. Plein Air ‘24 Nemzetközi Alkotótelep zárókiállítása pedig július 26-án, pénteken 19 órakor nyílik meg a Csongrád Galériában. 
A csaknem 50 éves múltra visszatekintő alkotótelepet képző- és iparművészetet tanuló közép- és főiskolás fiatalok és tanáraik hívták életre. A város támogatásával 1975-ben alakult meg az alkotótábor, amely az Öregszőlők között kapott helyet. A Plen Air egyik jellegzetessége, hogy a három hétben számos képzőművészeti ágban alkothatnak a különböző országokból érkező és hazai képzőművészek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában