Szegedi hírek

2024.06.25. 15:30

Beleremegett a nézőtér az Ajándékkoncertbe – Galéria

A tapsot nem találta önmagában elegendőnek a hétfői Ajándékkoncert közönsége, hogy kifejezze tetszését a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a négy operaszólista produkcióját értékelendő. Több ízben is hosszasan dübörgött a nézőtér a lábdobogásól a Puccini és a szerelem alcímet viselő esten, amellyel elkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri programsorozata.

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Szimfonikus Zenekart Gyüdi Sándor, Liszt-díjas zenekar-igazgató dirigálta az Ajándékkoncerten, aki nem csak karmesterként, de konferansziéként is zajos elismerést vívott ki. Sok-sok humorral spékelve kalauzolta a közönséget végig az est folyamán Puccini szenvedéllyel telített univerzumában, kiválóan megtalálva és fenntartva az egyensúlyt a közérthetőség és az operaműfajhoz illő elegancia között. 

Ferenczy Orsolya és Tötös Roland a Bohémélet, a Gianni Schicchi és a Pillangókisasszony gyönyörű részleteivel örvendeztette meg a közönségszíveket. Fotó: Karnok Csaba
Ferenczy Orsolya és Tötös Roland a Bohémélet, a Gianni Schicchi és a Pillangókisasszony gyönyörű részleteivel örvendeztette meg a közönségszíveket. Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Barnák László, a Szabadtéri Játékok főigazgatója az est elején elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a kiemelt érdeklődés miatt idén is szükségessé vált az ülőjegyek mellett sétálójegyeket is osztani a Szegedi Szimfonikus Zenekar produkciójára. Rámutatott, hogy minden esztendőben az Ajándékkoncert hazánk legnagyobb ültetett, klasszikus zenei koncertje. Kitért arra is, hogy idén 20 különböző programmal 37 estén várja a nézőket a Szabadtéri Játékok.

A Tosca, a Manon Lescaut és a Turandot világhírű áriáit Rálik Szilvia Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész és László Boldizsár Simándy-díjas, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett operista énekelte. A Bohémélet, a Gianni Schicchi és a Pillangókisasszony magával ragadó részleteivel pedig a Szegedi Nemzeti Színház két operacsillaga, Ferenczy Orsolya és Tötös Roland kápráztatta el a közönséget. 

A nézők lelkesedéséről sokat elárult az estnek az a bájos epizódja, amikor Gyüdi Sándor megkérte a közönséget, hogy ne szakítsák meg tapssal a Bohémélet opera három részletét Ferenczy Orsolya és Tötös Roland előadásában. 

Az elme értő fékét azonban gyorsan szerteszaggatta a szív hevülete, és már az első részlet után feldübörgött a taps a nézőtéren, amelyet elnéző mosollyal nyugtázott a dirigens. 

A Szegedi Szimfonikus Zenekar muzsikáját legközelebb pénteken élvezheti a Dóm tér közönsége, amikor Péter Bence világhírű zongoristával adnak majd közös koncertet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában