Helyi kultúra

2024.05.30. 10:30

Bálint Ádám lesz a főhősök támasza a Rebeccában

Bálint Ádám alakítja majd Frank Crawley-t a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló produkciójában, a Rebeccában. A Manderley-birtok intézője különleges szerepet tölt be a Lévay-Kunze-musicalben, amelyet július 26-tól öt estén át láthat a Dóm tér közönsége Béres Attila rendezésében.

Koós Kata

Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Udvaros Dorottya, Dolhai Attila, Szaszák Zsolt és Medveczky Balázs után a hazai zenés színpadok újabb kiválóságáról jelentette be a Szegedi Szabadtéri Játékok, hogy csatlakozik a Rebecca musical csapatához. Bálint Ádám a maroknyi színész egyike, akik Sylvester Lévay összes darabjának hazai feldolgozásában feltűnt az évek során. Az Elisabeth-ben Ferenc József, a Mozart!-ban Schikaneder, a Marie Antionette-ben Léonard szerepét alakította. Ráadásul a Rebeccával sem ez a Megasztár második szériájából is közismert művész első találkozása. A musical hazai ősbemutatóján az intrikus Jack Favell szerepében láthatta a közönség.

Az összes Lévay-darabban játszottam, és az, hogy a Rebeccában térhetek vissza, egy újabb szerepben, hogy Frank szerepét megcsinálhatom, azért is különleges ajándék, mert ha jól tudom, a szerzőnek Frank szólója a kedvence az egész darabból

 – mondta el a színművész, aki karakterszerepekben mozog a leginkább otthonosan. A Honthy-díjat is ebben a kategóriában nyerte el a 2018–19-es színházi évadban a Carouselben nyújtott alakításáért.

A musicalben korábban megformált szerepével szöges ellentétben ezúttal pozitív alakot kelthet életre. Frank Crawley a morózus Maxim De Winter hűséges embere, igaz barátja, aki egyúttal az új feleségnek is értékes támaszává válik. Olykor mintha egyetlen szövetségese lenne a zord Manderley-kastélyban.

Nagyon szeretek negatív figurákat játszani, mert ezek a motivációk, érzések mindannyiunkban benne vannak. Nem a negatív érzésekkel van a gond, hanem azzal, ki mihez kezd velük. Ezek az emberek átlépik a cselekvés határát, és meg is teszik, amit az ösztöneik, legalantasabb érzéseik diktálnak. Ezeket jó szabadon engedni, ezért Favellt nagyon szerettem. Viszont most már, hogy háromgyerekes apa vagyok, az a nyugodt, szeretetteljes bölcsesség, ami Franket jellemzi, és ami az ő dramaturgiai szerepe, hogy biztonságot nyújtó barátot jelentsen a két főszereplő számára, ezt most, negyvenkét évesen tudom jól megcsinálni, hamarabb nem tudtam volna

 – vetette össze régi és új, Rebecca-beli szerepét a művész.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában