Hódmezővásárhely

2023.06.11. 07:00

Megnyílt az Erdély – Prém közös tárlat Vásárhelyen

Erdélyi Tibor és Prém Szabolcs közös kiállítása nyílt meg a vásárhelyi könyvtárban. A kamaratárlat néhány hétig látogatható.

T. Sz.

Zárul a közös alkotói bemutatkozások évada a vásárhelyi könyvtárban. Fotó: Tábori Szilvia

A makói születésű Erdélyi Tibor bár minden nap alkot, mégis ritkán lép közönsége elé. Részben ezért is rendhagyó a Prém Szabolccsal közös kiállítása a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban. A vásárhelyi művész lapunknak elmondta, munkássága keresztmetszetét kívánta megmutatni a kamaratárlaton, középpontban azzal a Petőfi Sándor ihlette képpel, amelynek köszönhetően hivatásos művész lehetett. Fodor József tanítványa 1994 óta tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének; számtalan stílusban dolgozik. A könyvtárban a következő hetekben látogatható tárlaton a Petőfi-kép mellett, mikrokörnyezete ihlette, fotórealisztikus képei láthatóak.

Szinte minden nap festek improvizációs képeket, ez olyan nekem, mint a sportolónak az edzés. Segít, megmozgatja a fantáziámat, miközben a színekkel dolgozom. Lényegében egy új világot teremtek a nap végére

 – magyarázta Erdélyi Tibor.

A kávéval festett képeiről ismert Prém Szabolcs építészmérnök nőalakjait és kevésbé ismert, épületeket ábrázoló néhány alkotását hozta el a közös tárlatra. Az alkotó saját maga tapasztalta ki, hogyan lehet használni a kávét, miként sűrítse és adjon mélységet a színeknek. Úgy véli, még nem érte el a sajátos technika csúcsát, mindig lehet finomítani a megoldásokat. Többnyire szimultán, egyszerre akár 8-10 képet is fest. Van olyan munkája, amely már egy esztendeje vár a befejezésre.

Mindig van egy új gondolat, amely más irányba visz

 – fogalmazott.

Cserjés Katalin nyugalmazott egyetemi docens lapunknak azt mondta, lassan egy éve tart már a könyvtár kezdeményezésére elindított programsorozat. Minden alkalommal két-két alkotó mutatkozik be a közönségnek, a megnyitó egyben egy rendhagyó párbeszéd is művészek és a közönség között. Zenével, beszélgetéssel, személyes prezentációkkal fűszerezve. Idén változatos párosok mutatkoztak be, várhatóan ősztől sem lesz ez másként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában